Foltering? Vernedering? Bestraffing?

Ze komen verdomme allemaal uit vrije wil  naar het westen.  Behalve Merkel heeft niemand hen een uitnodiging gestuurd.  En als ze dan onverwacht voor de deur staan, moeten ze onmiddellijk binnen gelaten worden, zonder dat ze hun visitekaartje afgegeven hebben, en in overeenstemming met hun mensenrechten gesoigneerd worden.

Dàt heeft het Brusselse Arbeidshof beslist, want als het land b er niet in slaagt een asieleiser opvang te verlenen, dan moet daarvoor betaald worden: 125 euro per dag alstublieft.
Totaal krankzinnig.  Ze lachen zich daar een bult in de zandbakkenregio.  Met z’n allen aankloppen bij de importsecretaris: 125 euro per dag in de pocket.  875 euro per week.  3750 euro per maand.  Niet slecht.  Zelfs voor een vakkracht.

Komt zo’n jongeman van 17 naar ons land afgezakt en heeft onmiddellijk een advocaat die zijn belangen behartigt.  Pro Deo, nemen we aan.  En een Brusselse rechter deelt de cheques uit.  Niet Pro Deo.  De factuur betalen wij.

Dat dit gevolgen zal hebben hoeven we niet aan te twijfelen.  De importsecretaris is quasi verplicht iedereen die ‘kenbaar’ maakt asiel te willen aanvragen onmiddellijk een hotelkamer aan te bieden.  Totaal krankjorum. Wat een van de pot gerukt vonnis.  Wat een apenland.  Kunnen we die rechter niet uitwijzen? Als we niet zo vredelievend waren…  Blijven we dit pikken?

Europese regels
Het is op basis van Europese regelgeving dat het Arbeidshof heeft geoordeeld dat België verplicht is ook niet-geregistreerde asielzoekers op te vangen. Als België dat niet doet, handelt het namelijk in strijd met de Europese wetgeving en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Dat bepaalt dat ‘niemand mag worden onderworpen aan folteringen of aan onmenselijke of vernederende behandelingen of bestraffingen’.

Meer: Belgische staat veroordeeld tot dwangsom per dag dat asielzoeker op straat staat.

 

2 gedachten over “Foltering? Vernedering? Bestraffing?

  1. Waarom niet direct een job bij de politie?
    Bovendien, iedereen een hotelkamer of flat aanbieden verhoogt de hotel- en huurprijzen, dus de VLD zal wel pro zijn, als partij van de hoteleigenaars en de verhuurders

  2. Dat kan enkel de kloof en de haat nog groter maken…tot de bom barst . De correcten zijn alle zin op de realiteit verloren

Reacties zijn gesloten.