Facebook censuur

 • Facebook is uitingen aan het verwijderen waar vermoedelijk bijna iedereen het over eens is dat ze racistisch zijn – tezamen met uitingen waarvan alleen iemand bij Facebook bepaalt dat het “racisme” is.
 • De sinistere realiteit van een samenleving waarin het uitdrukken van een meerderheidsmening in een misdaad verandert, verspreidt zich door Europa. Onlangs nog kwam in het nieuws dat Nederlandse burgers een bezoekje van de politie hebben gehad, die hen waarschuwde over het posten van sentimenten tegen massamigratie op sociale media.
 • Als vervanger van geweld is spraak een van de beste manieren om gevoelens en frustraties te uiten. Het verwijderen van de vrijheid om die gedachten te uiten, zorgt er voor dat alleen geweld overblijft.
 • Het deksel wordt op de snelkookpan gedrukt terwijl het vuur onder de pan juist omhoog wordt gedraaid. Een wérkelijk “initiatief voor Zivilcourage” zou zowel aan Merkel als aan Zuckerberg kunnen verhelderen dat hun beleid slechts één mogelijke uitkomst kan hebben.

Enkele weken geleden werd Facebook onder vuur genomen toen het werd betrapt op het toestaan van anti-Israël-posts, maar vergelijkbare anti-Palestijnse sentimenten bleek te censureren.

En nu wordt een van de meest sinistere verhalen van het afgelopen jaar nauwelijks verslagen door de media. In september 2015 hadden Duitse bondskanselier Angela Merkel en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg een ontmoeting tijdens een ontwikkelingstop van de VN in New York. Toen ze aanschoven registreerde de microfoon van Merkel, die nog aanstond, de vraag aan Zuckerberg wat ze zouden kunnen doen aan het voorkomen van anti-immigratie-commentaren die op Facebook gepost worden. Ze vroeg of het iets was waar Facebook aan werkt, en hij verzekerde haar dat dit zo was…

Lees het volledige opiniestuk van Douglas Murray bij Gatestone Institute.

3 gedachten over “Facebook censuur

 1. De nieuwe censuur afdeling van Facebook die begin januari in het leven werd geroepen, maakte bekend tegen alle ‘Haat Post’ op te treden. Bij de verkondiging van deze blijde boodschap reisde Sheryl Sandberg extra naar Berlijn. Waar haar partners ter plekke Heiko Maas en Anetta Kahane van de Amadeu-Antonio-Stiftung zijn.

  Meer als 1 miljoen euro komt direct van Facebook aan de niet regering gebonden organisaties die zich met de oneline censuur bezig houden. Partners in dit verbond zijn: International Centre for the Study of Radicalisation and Political Violence; Institute for Stategic Dialogue en de hoger vermelde Amadeu stichting.
  De door belastinggeld betaalde experten moeten volgens hun eigen inzichten voorbeelden uitwerken hoe de ‘Hetze’ moet behandeld worden.
  Wat daarmee bedoeld wordt is inmiddels duidelijk: de consequente vervolging van kritische stemmen over de instroom.
  De partners verheugen zich over de nieuwe volmachten en noemen ze: unieke mogelijkheden.

  Inmiddels werd het grootste oppositie medium Anonymous Kollektiv klem gezet op 4 februari. Het bereikte 20 miljoen lezers. Het werd al nattigheid gewaar en verplaatste zijn blog naar het Russische netwerk VK waar geen censuur en geen samenwerking met de US en BRD bestaat.

  Anetta Kahane deed nog meer duiten in het zakje en vorderde’ de politiek op om tegen het ‘Witte Duitsland’ op te treden in het oosten van het land zijn nog altijd minder als 1% minderheden en daarmee kan men zeggen dat dit deel van het land wit gebleven is. Niet alleen vreemdelingen vrij maar wit. Tot op vandaag is het vermoeiend, zwaar en haast onmogelijk de lokale autoriteiten ervan te overtuigen dat deze toestand een probleem is waartegen ze actief moeten worden. Het ontbreekt aan politieke wil, aan empathie en aan de voor een moderne, westerse democratie noodzakelijke ethiek’

  Julia Schramm kon bij deze verhelderende woorden niet achter blijven: ze wil dat het mannenstemrecht herbekeken wordt omdat de meerderheid mannen zijn die voor het AfD stemmen.
  Afschaffen dan maar dat mannenstemrecht.

 2. Anonymous sendet eine Botschaft an das deutsche Volk – bitte verbreiten.
  (Anonymous zendt een boodschap aan het Duitse volk – aub verder leiden)

  schutzengel-orga.de/presse-news/anonymous-sendet-eine-botschaft-an das- deutsche-volk

Reacties zijn gesloten.