Eurovisioenen

Heeft u ook de beklijvende boodschap van Juncker gezien en gehoord op TV?  De man heeft een droom, een visioen, een fata morgana.  Misschien zitten de alcoholwalmen rond zijn hoofd er voor iets tussen.  Of hersenverweking.  Zou natuurlijk ook een verklaring kunnen zijn voor de LuxLeaks-affaire want wie kan nu de brave, solide Juncker verdenken van het aanmoedigen tot belastingontduiking?  De man verdient een borstbeeld zoals de bijna-zaligverklaarde Van Rompuy.

De EU-hemel is blauw met sterren.  Schitterende sterren met prachtige ideeën.  Of het vallende sterren zijn moet nog blijken.  Vrhfstdt is één en al euforie.  Het gaat weer bergopwaarts, want de EU zal erin slagen wat slechts door Jezus voorgedaan werd, de miraculeuze vermenigvuldiging van brood en vis euro’s, zomaar uit het niets.  En op de meerwaarde – zo stelt Vrhfstdt – zou je geen belasting moeten betalen.  Juncker heeft op dat vlak ervaring, nietwaar?  21 miljard euro investering van de EU moet 315 miljard risicovrije eurootjes worden met als toemaatje 1 miljoen banen.  Het risico van de privé investeerders wordt gedragen door u en en ik, door de belastingbetaler.  No problem.

Het EU-kindje heeft een naam EFSI, koosnaampje voor Europees Fonds voor Strategische Investeringen.  Hieronder vindt u een voorstelling van de Efsi-Lego-plannen.

Juncker besluit zijn toespraak met “Now that we are going in the right direction, there will be no turning back.”  M.a.w. “er is geen weg terug”, wij doen ons goesting met of zonder de goedkeuring van de bevolking.

Lees ook: Het kleine Brusselse potje droomt van grote daden

FT

 

2 gedachten over “Eurovisioenen

  1. De nood is hoog: om de luizen waarmee ze Europa volgepompt hebben tevreden te houden, is de miraculeuze vermenigvuldiging, zoals schematisch voorgesteld, de laatste kans voor de totale collaps.

Reacties zijn gesloten.