Euromeense / Roemeuropese verkiezingen

Euroemeense / Roemeuropese verkiezingen

Daciana Sarbu , Adina Valean en Elena Basecu zouden graag terugkeren namens Roemenië in het Europese parlement.
Nooit van gehoord, zegt u?  We geven graag enige toelichting bij de drie dames.  De eerste is de echtgenote van de Roemeense premier.  De tweede is getrouwd met de partijleider van de Roemeense PNL en de derde is de dochter van de Roemeense president. Zo houden ze alles in de familie.  We hebben bij ons ook van die politieke dynastieën.

De Roemeuropese parlementsleden hebben een c.v. om trots op te zijn.  George Becali, die ook nog de voorzitter was van de voetbalclub Steaua Bucarest heeft een justitieel onderzoek aan de broek en het gevolg daarvan is een celstraf van 3 1/2 jaar. Adrian Severin werd door journalisten van de Sunday Times op heterdaad betrapt bij het incasseren van smeergeld, maar mocht toch in de Europese praatbarak blijven zetelen.

Ze zijn in goed gezelschap van ene De Gucht, die via, via, via wist te ontsnappen aan een fraude-proces. En de EU verdedigde hem.  Wie had iets anders verwacht?

Ondertiteling en vertaling via cc onderaan.

3 gedachten over “Euromeense / Roemeuropese verkiezingen

  1. Volgens Pia is er geen verband met “de zaak” en de taken die De Klucht vervult. Hoe ze het ook draaien of keren, het EU geboefte houdt elkaar de hand boven het hoofd. De vraag waarom??? Heel simpel het kan zijn dat Pia en de rest van die struikrovers De Klucht nog wel eens nodig hebben als ze zelf tegen de lamp vliegen. Kleptocratisch profitariaat, ook al val ik in herhaling ik blijf het “verkondigen”.

    • Walter we verkondigen al meer dan 30jaar waarheden maar het profitariaat doet alsof hun neus bloedt, en de bevolking vindt dat allemaal normaal

  2. Als ge dat allemaal …ziet , hoort , leest en proeft De Guchten Vandelanottes en heel die maffia bende , dan vraag ik me af hoe het mogelijk is , dat er nog geen
    “Vlaamse Lente” of ” boterbloem revolutie” is aangebroken

Reacties zijn gesloten.