EU: Zou men honger lijden om een mondje meer?

Nog een trojaans paard

Niet op uw pc.  Wel in de EU.  U heeft het zich allicht niet gerealiseerd dat de onvolprezen EU sinds gisteren ca. 190.000 moslims rijker geworden is.  Fransen van overzee, van Mayotte.

Mocht uw geografische kennis ontoereikend zijn, Mayotte is een eilandengroep tussen Afrika en Madagascar met ca. 200.000 inwoners.  95 – 97% daarvan zijn soennitische mosims.  Mayotte behoort sinds 1841 tot Frankrijk.  In 1974 stemden de inwoners – Mahoren – tégen onafhankelijkheid.  Slim bekeken.  Met een referendum in 2009 werden ze als overzees gebied in de Franse staat geïntegreerd en dus nu, vanaf gisteren, worden ze als volwaardige EU-burgers beschouwd.  Tot eergisteren konden de inwoners tussen de Franse of de islamitische wetgeving (sharia) kiezen.  Waarvoor de 97% moslims een voorkeur hebben is niet moeilijk te raden.

Mayotte

Op economisch vlak presteert het 374m2 grote vulkaaneiland zo ongeveer 1/5 van het Europees gemiddelde.  Vanwege hun status – ze zijn het 101ste Departement van Frankrijk – moet de Franse regering voor hen ook sociale hulp uittrekken.  Met in het achterhoofd dat ze dan misschien hun wens om naar Frankrijk te verhuizen niet uitvoeren.

Voilà, nu kunnen we de diversiteit uitbreiden met de Mahoren.  Die mogen als EU-burgers overal in de EU reizen, zich vestigen en sociale uitkeringen verlangen.  En bovendien geniet het eiland van EU-aanmoedigingsfondsen.

Geografisch hoort Mayotte tot de Comoren, wiens regering, ondersteund door de Afrikaanse Unie, het eiland opeist.  Als Frans Departement oefent het een magnetische aantrekkingskracht uit op Afrikaanse gelukzoekers.  Illegale immigratie is daar even gewoon als op Lampedusa.  Veel zwangere vrouwen proberen op het eiland te geraken om daar te bevallen want elk op Mayotte geboren baby krijgt automatisch de Franse nationaliteit.

Waar het in het verleden al een behoorlijk groot probleem vormde het Franse recht op het eiland te doen toepassen, zo zal de toevoeging van de EU-wetgeving ook geen aarde aan de dijk brengen.  Want echte sympathie voor ‘moederland’ Frankrijk hebben ze slechts als hun leefomstandigheden er beter van worden.  Slechts de helft van de bevolking begrijpt de Franse taal en het is hoogst twijfelachtig dat de 97% soennieten vrijwillig de sharia zullen opgeven.

Wat maakt het uit?  De EU staat te trappelen om de verrijking uit te breiden.  Ze kunnen nu  overal in de EU aankloppen voor sociale woningen, leefloon, kindergeld en andere aantrekkelijke bonussen. En met de moslim integratie loopt toch alles op rolletjes?

FT

Kopten ohne Grenzen

2 gedachten over “EU: Zou men honger lijden om een mondje meer?

    • Dat ligt in de lijn der verwachtingen. Waarom nog van centraal en oost-afrika helemaal naar het noord-afrika trekken als men dichterbij een eiland horend tot de EU heeft? Al zal het daar misschien minder opvallen als er enkele boten vergaan. Of zou de EU de marine van de lidstaten naar die contreien sturen om te gaan patrouilleren?

Reacties zijn gesloten.