EU-zonnekoningin…

… of: “luister naar mijn woorden, maar kijk vooral niet naar mijn daden!”

Green Deal Archives - Janson-Karikatur

Volgens Britse media gebruikte de EU-opperakela Ursula von der Leyen voor bijna de helft van haar dienstvluchten privé jets. Prof. dr. Jörg Meuten, AfD-woordvoerder en voorzitter van de AfD-fractie in de EU-praatbarak, was niet mals:

Fietsen aanbevelen, maar met een privé vliegtuig zich verplaatsen: de huichelarij ten top! Voor 7 van de 16 dienstreizen zou von der Leyen een privé jet gebruikt hebben, ook voor korte afstanden zoals Brussel-Londen, Parijs en Berlijn. Uitgerekend zij wil met de EU-Green Deal dat honderden miljoenen Europeanen hun levensstijl drastisch wijzigen. De klimaatdoelstellingen werden uitgebreid om de zgz. klimaatneutraliteit te bereiken. Wat zij van de EU-schapenkudde verlangt, is blijkbaar niet voor haar persoontje van toepassing.

De AfD wil een lijst met vluchten waarmee von der Leyen zich verplaatste voor rekening van de EU-belastingbetaler opdat berekend kan worden wat de schade aan het milieu (emissie) t.o.v. een alternatief verkeersmiddel betekende én wil bovendien een doorslaggevende reden kennen waarom een privé jet in elk van de gevallen nodig was.

Meer info in onderstaande video: