EU-landen doen pathetische oproep

Afbeeldingsresultaat voor vliegtaks cartoon

In hun beste Engels hebben deze twee Nederlanders een gesmaakt onderhoud waarbij de geografisch-links-in beeld Nederlander – Menno Snel – een oproep doet aan de geografisch-rechts-in-beeld EU-Nederlander om toch aub – “we gaan anders met z’n allen naar de verdommenis” snel een vliegtaks in te voeren, kwestie van het klimaat, het milieu, ons geweten te redden. Naar verluidt zouden 9 EU-lidstaten met Nederland op kop dringend een nieuwe belasting in het leven willen roepen. De EU moet hiervoor de leiding nemen. Deze lidstaten zijn de ruggengraat van de EU: Duitsland, Frankrijk, Zweden, Italië, Luxemburg, Denemarken, Nederland, het land b en goede leerling-tovenaar Bulgarije.

Als we het goed begrepen hebben wordt met zo’n taks de opwarming van de aarde, het smelten van de gletsjers, de stijging van het zeewater een halt toegeroepen. Hebben wij geluk, met zo’n leiders. We hoeven geen airco, we kunnen nog altijd gaan skiën, koeien mogen nog winden laten, een verhoging van de stormwering is overbodig en onze laatste aankoop van winterkleding is geen weggegooid geld.

De andere kant van de medaille: als met een vliegtaks het klimaat gered wordt, dan worden milieureddende conferenties in aller windstreken overbodig. Hoeveel scheelt dat aan inkomsten van resp. politici (reis-en verblijfkosten), van luchtvaartmaatschappijen, van hotels, restaurants, drankgelegenheden en ander vertier? Hoeveel BTW en inkomstenbelastingen vallen dan weg?

Gerelateerde afbeelding

1 gedachte op “EU-landen doen pathetische oproep

  1. Als België blijft bestaan in zijn huidige context dan is België ėėn groot kerkhof waarop paria’s, parasieten en islamieten staan te dansen.
    Nu dadelijk al die parasiterende instellingen, massa regeringen, massa parlementen, massa provincies en massa vreemdelingen droogzetten zo niet hebben onze kinderen en kleinkinderen geen toekomst meer.
    Doe de ogen open en verdrijf die linkse groene ratten want het gaat met een rotvaart richting afgrond, jaag die klimaatmaffia uit Europa en verlaag de belastingen zodat onze economie draaiend blijft.

Reacties zijn gesloten.