EU-kandidaat lidstaat Turkije verbiedt boeddha beelden

Religieuze symbolen zoals boeddha beelden of Om symbolen zullen in de toekomst in Turkije verboden worden.
Volgens de krant Hürriyet wil het Ottomaanse Rijk binnenkort boeddha beelden in yoga ruimtes verbieden, evenals het meditatieve Om teken en andere mantra’s, afbeeldingen, muziek en wierook.  Het verbod werd door de staatssportbond HIS opgelegd en zal door het ministerie van sport in een officieel verbod omgezet worden.  Volgens HIS is religie in de sport verboden.

Religieuze belevenis bij yoga

De regering zou weliswaar yoga leraars geraadpleegd hebben, doch hun advies in de wind geslagen, zo citeerde de krant de voormalige voorzitter van de Turkse yoga trainingsbond, Erol Benjamin Scott.  De voorzitter van de Turkse yoga vereniging, Adnan Cabuk, verklaarde aan de krant dat yoga geen sport is.  Yoga-studio’s in heel de wereld, met b.g. versieringen,  hebben geen directe religieuze context.

Yoga, als filosofische leer, ontstond minstens 5000 jaar geleden in het gebied van het huidige Indië.  En daarbij gaat het om innerlijke harmonie in overeenstemming met de natuur.  Thuis mediteren doet u natuurlijk zoals u wilt.

 

2 gedachten over “EU-kandidaat lidstaat Turkije verbiedt boeddha beelden

  1. Twee zaken moeten dringend verbod krijgen voor de optimale yoga beoefenaar
    1 Erdogan
    2 huisdieren

  2. Wedden dat de swastika, het heiligste teken uit het hindoeïsme en jaïnisme en tevens gebruikt in het boeddhisme, niet verboden wordt?

Reacties zijn gesloten.