EU-Hof van Justitie verplicht studiebeurzen voor alle EU-studenten

EUSSRWedden dat er een nieuwe stroom “EU-studenten” komt aanzetten?  We zullen ervan verbaasd staan hoeveel reiswillige jongens en meisjes uit het zuiden en het oosten van de EU naar onze contreien zullen afzakken om hier te studeren.

 
In spanning werd er in Denemarken gewacht op de uitspraak van het Europees Hof van Justitie over de toewijzing van studiebeurzen in Duitsland. Daar opent Jyllands-Posten vandaag (19 juli) mee.

Het hof besliste gisteren dat Duitsland niet het recht heeft financiële hulp te weigeren aan Europese studenten die zich minder dan drie jaar in Duitsland bevinden. Het Hof baseerde zich hiermee op het principe van vrij verkeer van EU-burgers binnen de Unie.

Deze uitspraak kan gevolgen hebben voor Denemarken waar EU-studenten in tien jaar tijd minstens twee jaar in Denemarken hebben moeten gewoond om in aanmerking te kunnen komen voor een studiebeurs. Denemarken is bang dat het Hof jurisprudentie zal toepassen en dat het eist dat alle Europese studenten in Denemarken die daarom vragen, een beurs moeten krijgen.

Maar, vertellen deskundigen in Jyllands-Posten, het is mogelijk om het arrest te omzeilen:

De studiebeurzen kunnen bijvoorbeeld veranderd worden in leningen. Ook is het mogelijk te eisen van de studenten dat een van de ouders in het land werkt. (…) Als het Europees Hof van Justitie besluit dat het legaal is, dan kunnen we onze wet aanpassen.

We zullen zien, zei de blinde.  Binnen de EU-cenakels zijn ze ziende blind en horende doof voor de verzuchtingen van de eigen bevolking.

http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3984741-onze-studiebeurzen-kunnen-worden-beschermd-tegen-eu-burgers

1 gedachte op “EU-Hof van Justitie verplicht studiebeurzen voor alle EU-studenten

  1. Dat ziet er niet slecht uit ! Ik zie de Roma-zigeuners als starten met een ruimtevaart-progamma . Het grote gevaar is echter de uitbereiding tot de prachtlanden ! Wat kunnen ze daar leren behalve de sprookjes van Allah. Ze hebben daar niets , zelfs geen ruimtevaart- enkel een olie-progamma op poten gezet door de technologie van het westen

Reacties zijn gesloten.