EU gaat belastinggeld gebruiken voor strijd tegen persvrijheid

fly2Alsof het nog niet voldoende is dat de burger door de EU wordt geruïneerd: nu worden de media ook nog betaald en misbruikt om ons de mond te snoeren en negatieve berichten over de EU in de kiem te smoren. Deze instelling, die geen mens nog wil, begint aardig op de USSR te lijken. Maar er is een verschil, zoals u merkt op de foto. Zeemzoete smoelen maar met dezelfde dictatoriale trekken als de toenmalige leiders van de Sovjet-Unie. Geen revolutie zoals ten tijde van Lenin, maar een geleidelijke overgang. Een overgang waarin de welvaart van de burgers naar hetzelfde niveau wordt gebracht en waar intussen de machthebbers beetje bij beetje het totale leven van de Europeanen willen en zullen controleren: een EUSSR.EUSSR

Of ze daarin zullen slagen valt nog af te wachten.
Ten eerste omdat hoe langer hoe meer landen in een hachelijke financiële situatie komen. Ten tweede omdat in landen zoals Duitsland (AFD), Nederland (PVV),Vlaanderen (VB),  Frankrijk (FN),  Engeland (UKIP) partijen de handschoen tegen de dictatuur van de EU hebben opgenomen. Vooral de uitslagen in Duitsland, Frankrijk en Engeland zullen doorslaggevend worden. Kiezen deze landen tegen de EU dan is de macht van het EU-trio gebroken. Niemand beter dan zijzelf zien dat de burger genoeg heeft van dit soort unie.  Vandaar hun poging of beter gezegd, stuiptrekking, om de persvrijheid aan banden te leggen.  Lees hierna wat “Xander” daarover schrijft.

EU gaat belastinggeld gebruiken voor strijd tegen persvrijheid

Nieuwe stap in EU streven om alles en iedereen totaal te controleren

Zo MOET EN ZULT u de drie kopstukken van de EU -Schulz, Van Rompuy en Barroso- gaan zien: lachend, en het allerbeste met de burgers voorhebbend.

De Europese Unie financiert met belastinggeld organisaties en lobbygroeperingen die de persvrijheid in Europa aan banden willen leggen. De EU Commissie beschouwt zichzelf als een ‘moreel kompas’ voor de Europese journalistiek. Voor artikelen die volgens Brussel niet door de beugel kunnen zal in toekomst een ‘verontschuldiging of rectificatie’ niet meer voldoende zijn en zullen harde straffen worden uitgedeeld.

Vrije pers aan banden
De EU trekt € 2,7 miljoen uit voor het mediaproject waarmee de pers op zowel Europees als nationaal niveau gecontroleerd gaat worden. De organisatie Mediadem heeft als officieel doel ‘de vrije en onafhankelijke media terug te winnen’. Critici vermoeden dan ook dat dit inhoudt dat negatieve artikelen en berichten over de EU, de euro en de eurozone, die vooral in de onafhankelijke en alternatieve media zijn te vinden, het doelwit zullen zijn.
‘Als gekeken wordt naar de schandalen over de EU en de onthullingen over misbruik van fondsen is het geen verrassing dat de EU de vrije pers, die deze corruptie aan de kaak kan stellen, wil beperken,’ gaf de Britse conservatieve parlementariër Philip Davies als commentaar.

Stevigere greep op media
Naast Mediadem zijn er nog minstens vijf door Brussel gesubsidieerde organisaties die een stevigere greep op de media willen krijgen. Eén van hen, MediaAcT, heeft 100.000 pond van de EU gekregen. Deze organisatie werkt samen met het Britse Hacked Off, een lobbygroep die namens filmsterren en andere beroemdheden de strijd heeft aangebonden tegen de Britse boulevardpers.
Het heeft er dan ook alle schijn van dat de EU de afluisterschandalen en de Murdoch-bladen in Groot Brittannië aangrijpt om de media te gaan controleren op anti-EU berichtgeving.

‘EU informeert niet, maar manipuleert’
De Duitse journalist van het jaar 2012, EU-expert Rolf-Dieter Krause, uitte begin dit jaar zware kritiek op de Europese Unie. ‘De instellingen van de EU graaien naar geld dat ze gebruiken om mensen te manipuleren. Het is voor hen niet voldoende mensen te informeren. Ze noemen het ‘informatie’, maar in werkelijkheid willen ze zichzelf voortdurende op de schouders kloppen.’
Krause kan het weten, want hij is al sinds 1990 werkzaam in Brussel en sinds 2011 hoofdredacteur van de ARD studio ter plekke. Hij vindt het ongehoord dat de EU een eigen nieuwszender -Euronews- met miljoenen per jaar financiert en journalisten rechtstreeks beïnvloedt door hen kosteloze seminars over EU onderwerpen aan te bieden. Bovendien worden onafhankelijke fotografen zoveel mogelijk geweerd bij EU gebeurtenissen. (zie verder link onder)
De EU kondigde al eerder aan om het internet te gaan manipuleren met ‘positieve’ propaganda. Overigens ging het Witte Huis Brussel al voor met het ‘Cyber-Warriors for Obama’ project, waarin 3575 personen fulltime worden ingezet om op het internet desinformatie te verspreiden over bijvoorbeeld het niet-bestaande economische herstel in Amerika en om anti-Obama websites en reageerders aan te vallen en in diskrediet te brengen.

EU wil totale controle over alles en iedereen
De EU streeft er net als de regering Obama naar om uiteindelijk over alles en iedereen totale controle te krijgen en alle oppositie monddood te maken. Onder het etiket ‘terrorismebestrijding’ wordt er daarom een centraal controlesysteem voorbereid dat als twee druppels water lijkt op dat van de Verenigde Staten. Alle lidstaten moeten alle gegevens van hun burgers afstaan aan één centraal EU orgaan. Bestaande nationale wetten die de privacy van burgers beschermen moeten hiervoor worden omzeild of genegeerd. (zie verder link onder)

‘Extreem gevaarlijk totalitair regime’
De bekende Britse Europarlementariër Nigel Farrage noemde de EU vanwege al deze ontwikkelingen vorig jaar een ‘extreem gevaarlijke opvolger van de totalitaire regimes uit de 20e eeuw’. Brussel heeft volgens hem ‘de samenleving gecorrumpeerd door politieke correctheid, door de doctrine dat alleen de politieke elite kan en mag besluiten wat goed en slecht is’. De Europese Unie is in zijn ogen ‘aan de buitenkant een suikerzoete unie, maar van binnen duidelijk een dictatuur. En dat wordt steeds erger. Ieder land zou zonder de EU beter af zijn.’
http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/04/EU-gaat-belastinggeld-gebruiken-voor-strijd-tegen-persvrijheid
(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten