EU- en olympische vluchtelingenstatuten

“Europees eenheidsstatuut voor asielzoekers: een vals goed idee”

Wat Zuhal Demir nu echter wil, is een falend EU-beleid uitbreiden met nog meer EU-beleid dat tot falen gedoemd is.

Eerst moet er volgens haar een gemeenschappelijk statuut voor asielzoekers komen, waarna de Europese Commissie dat allemaal uiteraard moet gaan controleren, zodat ze nog meer invloed verschaft over maatregelen die beter door de lidstaten kunnen genomen worden.

De soevereiniteit van die lidstaten wordt dus verder afgebouwd.

Er moet één speciaal statuut voor vluchtelingen komen, zo stelt N-VA-Kamerlid Zuhal Demir, zodat België niet langer aantrekkelijker zal zijn dan andere landen. “Vandaag komen ze allemaal naar landen in West-Europa omdat wij het beste sociale systeem hebben. Dat à la carte kiezen, dat kan niet.”
Het idee van Zuhal Demir klinkt goed, maar lost het probleem niet op. Het creëert zelfs bijkomende problemen.

Eerst en vooral: het is eigenlijk geen idee van Zuhal Demir, maar van de Europese Commissie. De EU heeft sinds het verdrag van Lissabon in voege is getreden, de bevoegdheid over asiel en immigratie naar zich toegetrokken, ten koste van de lidstaten. En nu wil ze het asiel- en immigratiebeleid zoveel mogelijk uniformiseren. Het voorstel van Demir past helemaal in dat plaatje. Alleen: het is volledig door de feiten achterhaald.
Het hele Schengen-concept ligt op apegapen. Lees verder…

Olympisch statuut

Dat speciaal statuut hebben ze in ieder geval al bij de IOC verworven.  Ook vluchtelingen zullen komende zomer kans maken op medailles tijdens de Olympische Spelen in Rio.   Normaal vertegenwoordigen atleten hun land.  Vluchtelingen vertegenwoordigen zichzelf als ‘onafhankelijke sporters’.   Ze zullen dezelfde status krijgen als nationale vertegenwoordigers.  Bovendien zal het IOC alle kosten verbonden aan hun selectie en deelname op zich nemen.

Naar verluidt zouden er nogal wat getalenteerde zwemmers, boksers, worstelaars en schutters bij de vluchtelingen te vinden zijn.    Lees meer…

1 gedachte op “EU- en olympische vluchtelingenstatuten

 1. Zuhal heeft blijkbaar nog niet door dat het hier niet gaat om immigranten of asielzoekers, maar om een georganiseerde vreemdelingeninvasies , met de bedoeling onze westerse maatschappij en beschaving te vernietigen. Zij heeft blijkbaar ook niet de video gezien van Sarkozy over “le métissage”, of gehoord van het Coudenhoven Kalergi plan. Of van de samenzwering van Soros met zijn Open Society.. Over de samenzwering van IM Erika – Erdogan en Tsipras om ons te overspelen met invallers!!
  Zij weet blijkbaar ook niets van de oorzaken van deze invasies uit het Midden Oosten en Nord Afrika.. zij heeft blijkbaar nooit gehoord van het PNAC van de AIPAC, van het Clean Break plan van de Clean Break Group,
  Het Feltman plan :
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/f-william-engdahl/herr-praesident-sind-sie-dabei-den-nahen-osten-in-die-luft-zu-sprengen-.html
  Het belangrijkste is echter het Oded Yinon plan.
  Zij weet blijkbaar ook niets van de rol van de EUSSR in de samenzwering tegen het Westen!!
  Al deze bronnen te samen geven een duidelijk overzicht.
  Ofwel is Zuhal totaal onbekwaam ofwel is ze een valse profeet.

Reacties zijn gesloten.