EU: “…een economische fictie, en een gevaarlijke!”

EU stort in zwarte gat Italië.

De Nederlandse minister van Financiën, Dijsselbloem, deed vandaag voor de Nederlandse media een rondje sussen.

Er zal geen cent van de Europese belastingbetalers gaan naar de Italiaanse banken, verzekerde hij gisteren al. Dat hoorden we ook bij de Griekse crisis. Die overigens helemaal niet afgelopen is.

Maar Griekenland is maar een klein landje. Italië is werkelijk de dominosteen die het hele EU bouwwerk in kan laten storten.

Dat was ook precies het argument dat we tijdens de Griekse crisis van de autoriteiten hoorden: ‘Als de EU nu niet bijspringt, en Griekenland uit de EU stapt, dan is vervolgens Italië en Spanje aan de buurt.’

Welnu, Italië is nu aan de buurt. En dan mag de Volkskrant nog zo hard roepen dat dit komt door de Brexit; dat komt het niet. Dat komt omdat de EU een economische fictie is. En een gevaarlijke.

Italië is een van de zes kernlanden van de EU. In Rome werd in 1957 het verdrag getekend voor de toenmalige EEG, waaruit de huidige EU zou voortkomen. Zoveel tijd hadden de bewuste landen dus om met elkaar tot een economische eenheid te komen. Het is duidelijk dat een kleine zestig jaar niet genoeg was om van Italië net zo’n land te maken als Duitsland en Nederland. Duitsland stond er toen heel slecht voor. Het land is door hard werken en economische modernisering gegroeid tot de economische wereldmacht die het nu is. Zo niet Italië. Dat bewijst één ding: Centraal aangestuurde planeconomie vanuit een bovennationaal niveau werkt niet. Duitsland blijft Duitsland. Italië blijft Italië.

Op dit moment lijken Italiaanse banken op het punt van ineenstorten te staan. Zeventien procent van de Italiaanse banken blijken ‘slechte leningen’ te hebben uitstaan. De beurzen reageerden sterk.  Lees heel het opiniestuk van Joost Niemöller

2 gedachten over “EU: “…een economische fictie, en een gevaarlijke!”

 1. ‘Wordt Montei dei Paschi het Lehman Brothers van 2016’

  In het werk van Ezra Pound komt de Monte dei Paschi herhaaldelijk voor.
  De bank werd opgericht in 1600 toen Siënna plat op zijn buik lag na de verovering van Florentië. De meest belangrijke waarde vergelijking die Pound maakte ligt tussen de Monte en de Bank of San Giorgio of Genua.
  ‘The Monte dei Paschi was a kindly, beneficent bank that operated with the community goods in mind, whereas the Genoese bank was run by a clique of ruthless exploiters of the people’
  In de laatste jaren zal de Monte wel in handen gekomen zijn van die kliek uitbuiters.

  Toen de Kerk nog de Kerk was had dit misschien voorkomen kunnen worden. Pound schrijft hierover: usury and sodomy, the Church condemned as a pair, to one hell, the same for one reason, namely that they are both against natural increase.(woeker en sodomie veroordeelde de Kerk als paar tot dezelfde hel, voor dezelfde reden, namelijk dat ze allebei tegen een natuurlijke groei zijn)

  • Anna,
   De Banca Monte Paschi is een een bastion verweven met links : http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/9838312/Italy-risks-political-crisis-as-MPS-bank-scandal-turns-explosive.html
   met citaat :
   “What makes the case so delicate are the bank’s close ties to the Italian political Left. Right-wing critics claim it was a patronage machine for the Democratic Party (PD) of Luigi Bersani, current front-runner in Italy’s close-fought elections.
   MPS is 35pc-owned by a foundation that answers to the PD-controlled Tuscan province of Siena and was run by ex-Communist Giuseppe Mussari until his abrupt exit this month. “(=einde citaat).
   Als U dit weet, dan weet U genoeg!!
   De echte “banksters” zaten in Venetië , en waren afkomstig uit Rome en daarvoor uit Babylon. Als U het heeft over “usury” en “sodomy” dan is het ook duidelijk wie daarmee werd geviseerd.
   Bij deze woeker gaat het in feite om de financiële alchemie, waar geld gemaakt wordt uit het niets en vervolgens wordt uitgeleend, waarop dan woeker interesten moeten betaald worden. Nu heet dit het “Fractional-reserve banking “. Of de “oplichting” uit de geschiedenis”.
   Bronnen :
   Babylon’s banksters en Financial Vipers of Venice van Joseph Farrel.
   Wat de rol van de kerk had kunnen zijn, wel deze rol is uitgespeeld sinds de Rothschild’s fungeren als adviseurs van het Vaticaan.
   Zoals Griekenland is Italië een bodemloze put, vol van fraude, corruptie en rot tot op het bot door de mafia’s. Zoals België is het ook een schepping van de “loge mafia’s” waar het midden en het zuiden leeft op kosten van het noorden. Het ganse systeem is intussen ook failliet, met als gevolg dat het noorden in de EUSSR moet opdraaien voor de schulden van het ganse zuiden (cfr de Belgische constructie en dito ziekte!!).
   In feite komt er op neer dat het corrupte zuiden ingezet wordt als wapen tegen het noorden (waar Vlaanderen ook bij is) om dit te vernietigen. Het noorden is het laatste bastion dat nog in de weg staat van de NWO.

Reacties zijn gesloten.