17 gedachten over “EU-Commissaris Avramopoulos in Terzake

 1. Zag het gisteren. Moet zeggen dat Kathleen Cools zich niet onder de tafel liet vegen door de Griek en pertinente vragen stelde.
  Volgende gast misschien Hilde Crevits die de St Ignatius school in Overijse wil aanpakken omdat ze nog les geeft met de oude Mechelse cathecismus, die van voor het eerste Vaticaans concilie dus. Daarna pakt Crevits al diegenen aan die vroeger bedoelde cathecismus als leerstof kregen. Ze wil ze redicaliseren.

  • Oef… een zware steen valt van mijn hart: het is “maar” de Mechelse Catechismus dat de banvloek krijgt.
   Fikken heeft zijn schooltijd moeten verspillen met de Brugse variant “van buiten”-te-moeten-leren om z’n plechtige communie te mogen doen… èn ‘k ben er (làter) een betere vrijzinnige door geworden. 😉 🙂

 2. p.s moet natuurlijk deredicaliseren zijn, dat heb je met al die moeilijke woorden. Maar nader beschouwd zou dat redicaliseren niet zo slecht zijn.

  • Anna, is “deRAdikaliseren” niet correcter? Alhoewel, wat is er mis met die Mechelse catechismus? Daarmee leerden wij toch om een normaal geloofsleven te ontwikkelen. Waarschijnlijk knelt daar dan het schoentje: normaal is tegenwoordig “abnormaal”…Beter zou zijn dat alle katholieke(?) scholen terug godsdienstonderricht onderwijzen; dan weten de communicanten tenminste terug wat er in een eucharistieviering plaats vindt.

   • @ Eddy Luyten,
    dus tweemaal een e getipt in plaats van een a, zou mijn teksten moeten nalezen vooraleer ze door te sturen. En dan zet ik jullie nog op het verkeerde been met al dat fout typen. Had ik nu: maar nader beschouwd zou dat radicaliseren niet zo slecht zijn -ik bedoel hiermee een herbronning van al wat in dat katholicisme goed is- dan zou het meteen duidelijk geweest zijn.
    Met die Mechelse catechismus is in mijn ogen dus niets mis, integendeel, maar in de ogen van Hilde Crevits wel die hem als een uiting van ultra-katholicisme te lijf wil gaan.

   • bestaan er nu echt geen pillekes voor ?
    Mensen toch,nu nog in god of hiernamaals geloven !
    hebben die nog steeds het”licht”niet gezien ???

    • @ Joos

     afgezien of je er nu in gelooft of niet je kan er niet omheen dat de meest onvergelijkbare, historische verschijning Jezus Christus is.
     Er werd een man geboren en een leven leeft waardoor het gehele, zedelijke wereldbeeld zich in een volledige verandering omzet.
     Als mens zijn wij niet in staat om een andere plant noch dier te construeren. Hoogstens slagen wij erin met door ons gekende beelden iets ineen te flansen wat op een gedrocht lijkt.
     De natuur daarentegen kan het wel, ze schept iets nieuws wanneer het haar bevalt.
     De woorden van Christus kunnen door geen dichterlijke kracht, noch van een enkeling noch van een volk bedacht worden. Geen dichters, noch filosofen, noch profeten hebben zich een dergelijk fenomeen kunnen dromen.
     Als een mens in staat was geweest de woorden van Christus te spreken en zijn leven te leiden hadden we niet één Christus gehad maar enkele honderden. Tevens is niemand erin geslaagd zijn woorden aan te vullen, laat staan te verbeteren.
     Ik weet waarom ik in hem geloof omdat hij mij geleerd heeft dat er in mijn binnenkant, mijn geest, evenveel werkelijkheid zit als aan mijn buitenkant. Die buitenkant is sterfelijk, de binnenkant, de kern niet.

    • @joos, big bang en Darwin is eveneens een eventueel te ‘geloven’ iets. Misschien zijn daar ook geen pillekes voor:-)

  • Absoluut, ook dergelijke vet betaalde EU individuen moeten heropgevoed worden en het ‘Theo’ contractje tekenen.
   Heb dit vroeger bij wijlen Ray meermaals geschreven Europa is een pension opvang voor afgedankte regering lieden, democratisch kun je dit instituut allerminst noemen.

 3. Zoals te verwachten, koos het linkse NL als 1e burger vh land (parlementsvoorzitter) een Marokkaanse, Khadija Arib, tevens werkzaam voor het ‘Ministerie voor Marokkanen in het Buitenland’ in Rabat, dat bv instaat voor islamitische voornamen voor iedere pasgeborene van marokkaanse komaf, waar ook ter wereld , ook de 100e generatie.

 4. Die eikel bewijst dat die EU misdaadorganisatie heel snel opgedoekt moet worden. at die maar in Griekenland de klanten gaat bedienen met koffie & gebak.
  Man man man wat een parasiterend zootje Europa slopers.

Reacties zijn gesloten.