EU-buitengrenzen, zo lek als een zeef

80.000 moslims onderweg: Oostenrijkse politie oefent grensversperringen.

“Nee, we laten ons niet verrassen. En er zal geen doorwuiven plaatsvinden”, kondigde minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ) aan, de grootste grenswachtoefening van Oostenrijk tot nu toe met tot wel 1000 politieagenten en soldaten vindt op 25 juni in Spielfeld plaats. Volgens de politie van de Balkanlanden willen momenteel 80.000 migranten vanuit Griekenland naar West- en Centraal-Europa.
Minister van Binnenlandse Zaken Kickl weerlegde de beweringen van de oppositie dat de mensensmokkel op de Balkanroute niet enorm is toegenomen. En generaal Franz Lang, directeur van de Federale Politiedienst, verstrekt donderdag tijdens een achtergronddiscussie de laatste informatie van een veiligheidsconferentie van de Balkanlanden en Oostenrijk : “In totaal willen momenteel ongeveer 80.000 mensen deze route naar West- en Centraal-Europa nemen”.

In Albanië, volgens Lang, “is de situatie kritiek”, zijn multinationale groepen mensen-smokkelaars verantwoordelijk voor een toename van de migratie van maximaal 110 procent. Ook de situatie in Bosnië is dramatisch.

Kickl bekritiseert de Duitse bondskanselier: “Het hele probleem is begonnen met de zin “Wir schaffen das”.

Tijdens de oefening in Spielfeld op 25 juni zal een deel van de nieuwe grensbewakingstroepen van de “Puma”, de oproerpolitie en eenheden van de Oostenrijks strijdkrachten de grenswachters opleiden; in totaal zullen 600 tot 1000 man worden gemobiliseerd.
Bron: https://www.krone.at/1720490

Dank aan Ropie voor de melding.

 

4 gedachten over “EU-buitengrenzen, zo lek als een zeef

Reacties zijn gesloten.