EU-baas Juncker deelde oorvijgen uit aan de regeringsleiders…

EU-baas Juncker deelt oorvijgen uit aan de regeringsleiders…

In Riga heeft de EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker liefkozende oorvijgen, kussen en andere vormen van lichaamscontact uitgedeeld.

Als politici te lang een mandaat bekleden, dan verliezen ze dikwijls het respect – vooral voor de bevolking, maar ook wel voor hun collega’s.  Jean-Claude Juncker was 18 jaar lang eerste minister in het GH Luxemburg vooraleer hij in november van verleden jaar de estafettehamer van het voorzitterschap der EU-commissie overnam.

Men kan zich de vraag stellen of zijn lichaamstaal wel vriendelijk bedoeld was.  Bij de Hongaarse premier Orban klinkt de ‘aha, de dictator komt eraan’ niet bepaald zoals een voorzitter zich dient te uiten t.o.v. regeringsleiders.

Kijk even mee hoe de man-met-een-drank-én-belastingsontduikingsreputatie zich gedroeg bij de officiële ontvangst in Riga van de EU-regeringsleiders.  Links en rechts staan de twee schouwstukken van dienst, de EU-raadvoorzitter Donald Tusk en de Letse eerste ministerin Laimdota Straujuma.

Grappig?  Misschien als de voorzitter van de voetbalploeg Overboelare de binnenstromende fans tijdens het jaarlijks bal welkom heet, maar niet voor een niet-gekozen EU-leider – met een kwalijke reputatie –  t.o.v. verkozen regeringsleiders.
Dat hij de dametjes een zedig kusje op de wang geeft, tot daar aan toe.  Da’s quasi ingeburgerd al is de traditie qua tijdstip, aanvaardbaarheid en het aantal kussen in elk land verschillend.  Dat hij echter de premier van het land b een betuttelende zoen op zijn kale knikker geeft kan minder door de beugel.  We zien het  iemand anders niet direct nadoen.    Of de anderen, die geen smak kregen, zich benadeeld voelden met hun oorvijgen is eerder twijfelachtig.
En dan hebben we het nog niet over zijn pogingen om ieder van zijn vestimentaire kledingscode te overtuigen.

“Zat, zot of onderwegen?”  vraagt men zich dan af in Antwerpen.

Zat van de drank en zot van glorie, menen wij.

Voor alle duidelijkheid: de afbeeldingen zijn niet afkomstig van de EU-top, maar dienen slechts als illustratie.

FT

 

 

6 gedachten over “EU-baas Juncker deelde oorvijgen uit aan de regeringsleiders…

  1. Orban had op de verwelkoming met ‘dictator’ moeten antwoorden: ‘collega’.

  2. In het zuiden des apenland hadden wij er ook zo eentje een PS’ers en SPa’ers, maar uit respect voor de doden ( want dat hebben wij Vlaams Belangers wel, in tegenstelling tot Sp’ers en SPa’ers) noem ik zijn naam niet.

  3. Die eikel moeten we tot over de grens in Luxemburg trappen.
    Bah wat moet ik toch walgen van die onbekwame griezel.
    Tot op heden heb ik nog steeds geen enkele “bekwame” gezien in die EU misdaadorganisatie, graaien en de bevolking naaien is hun enige core business

Reacties zijn gesloten.