“Er zijn genoeg ballerina’s…”

Afbeeldingsresultaat voor sergei polunin

Een recent genaturaliseerde Russische top-balletdanser van Oekraïense oorsprong, Sergeï Polunin, mag niet optreden in de Opéra de Paris; nochtans was hij uitgenodigd om de rol van Siegfried te dansen in het Zwanenmeer. De bezwaren tegen hem zijn overweldigend. a) Hij verkoos de Russische nationaliteit boven de in het westen gekoesterde Oekraïense. b) Naar het schijnt zou hij een grote bewonderaar van Poetin zijn. c) Volgens geruchten op sociale media is hij niet alleen homofoob, maar bovendien grossofoob, wat dat ook mag inhouden. d) Hij zou een “stoute jongen” zijn want… hij is zo goed, dat hij foute jaloeziegevoelens uitlokt.

En waarom wordt hij als een homohater afgeschilderd? Wel, in een onverdacht moment, heeft hij de bedenking geuit dat er genoeg ballerina’s zijn in het klassieke ballet en dat er bijgevolg geen nood is aan mannelijke dansers die zich als vrouwen gedragen.

Daarom mag en moet men een geniale danser uitsluiten want de homokerk moet en zal men aanbidden. Vooral als balletdanser – die hebben sowieso al die reputatie te verdedigen. (…)

Beoordeel zelf zijn kunnen: