En toch blijven ze hier maar klagen over discriminatie

MarnixlogoMarokko weinig vrouwvriendelijk land

Marokko behoort tot de slechtste landen waar een vrouw kan leven, volgens een onderzoek van het Wereld Economische Forum. Het land bezet de 109e plaats op 136 wat betreft gendergelijkheid.

Het rapport over de ’Genderkloof in de wereld’ interesseerde zich aan de toegang van vrouwen tot onderwijs en gezondheidszorg, en haar aanwezigheid in de politieke, economische en sociale sectors.

Marokko is het derde Arabisch land waar er nog steeds schrijnende verschillen bestaan ​​tussen mannen en vrouwen, met name wat betreft onderwijs en gezondheidszorg.

In de ranking van het Wereld Economische Forum staat Marokko qua onderwijs en opleiding van vrouwen op de 88e plaats.

Voor de politieke deelname van vrouwen is Marokko 121e, én voor haar vertegenwoordiging in de economische sector 129e.

IJsland, Finland en Noorwegen zijn de landen waar de kloof tussen man en vrouw het kleinst is. België is 11e, Nederland 13e en Jemen bengelt onderaan de lijst.

Marnix

 

5 gedachten over “En toch blijven ze hier maar klagen over discriminatie

 1. Rachisme is/:was een lelijk woord….. Niet voor mij want ik kan niet anders dan vreselijk kwaad zijn op al die vreemden…..Er zijn er misschien een paar gematigde bij, maar sorry , de goeden moeten het ook maar met de kwaden
  bekopen , net zoals wij. Als je kleindochter door 4 van die schuimers met hamers “beklopt ” wordt ! wat kan je dan anders zijn ? ! Ik was het daarvoor al maar nu !

  • Als een moslim gematigd wil zijn, moet hij noodzakelijker wijs zeer vele bladzijden uit de koran scheuren, alle bladzijden die oproepen tot haat tegen anders gelovigen en niet-gelovigen. Dat doet echter geen enkele moslim, want dan zou hij geen moslim meer zijn en dan wordt hij door de imams als ketter en ter dood veroordeeld. Daarom zijn er geen gematigde moslims, wie de koran veroordeeld, is geen moslim meer.

 2. @joke Het is zeer erg wat uw kleindochter heeft meegemaakt, dat is iets dat diepe en onuitwisbare sporen nalaat bij haar en allen die haar omringen. Sporen die jullie, jullie leven lang zal meedragen. Het is zeer goed, ook voor uzelf, dat je met je verhaal naar buiten komt, en ik hoop dat je gehoor vindt. Ik wil je nog zeggen, dat je het RECHT hebt en zelfs uw PLICHT is om op te komen voor de rechten van uzelf en kleinkinderen, en dat heeft NIETS met racisme te maken!!!
  Veel sterkte!

  • Inderdaad, heeft NIETS met racisme te maken, ALLES met realisme. ook van ons veel sterkte.
   Walter en Nicole.

Reacties zijn gesloten.