En ook in de gevangenissen klinkt het “ze hebben psychische problemen”

De Duitse gevangenissen mogen zich – zoals wij – verheugen over talrijke gasten uit de Maghreb-regio. 

Het personeel heeft het niet onder de markt, een ‘nachtmerrie’ klinkt het: de bajesklanten tonen geen respect, aanvaarden geen autoriteit, bespuwen en bedreigen hen.  Wat niet te zwaar of vast verankerd is, bereikt de uiterste garantiedatum niet.  Ze hebben zo hun eigen culturele gewoontes, zoals beschadigingen, uitwerpselen op muren en vloeren, Niet dat er geen begrip getoond wordt want “velen van hen hebben psychische problemen”.

Hen uitwijzen is moeilijk omdat de lieverdjes hun papieren verloren hebben en begot niet meer weten waar hun wiegje gestaan heeft.  Trouwens, hun vermoedelijke oorsprongslanden hebben een overschot hebben aan hoogontwikkelde vakkrachten.  Vandaar dat ze in Merkelland moeten blijven.

De stem op de achtergrond van de video durft te veronderstellen dat sommige bajesklanten eigenlijk liever willen genieten van de Duitse gastvrijheid en poco verontschuldigend “want in de ellendewijken van hun vaderland wacht slechts armoede, geweld en een leven zonder enige perspectief”.  Laat het nu net dat zijn wat ze in hun rugzak meegebracht hebben naar West-Europa.  Hun diploma’s en identificatiepapieren daarentegen gingen tijdens hun reis verloren.

 

Eén gedachte over “En ook in de gevangenissen klinkt het “ze hebben psychische problemen”

  1. In de kamer en de senaat zitten er zeer veel met psychische problemen daarom mijn voorstel: “maak van de kamer en de senaat GESLOTEN INSTELLINGEN” probleem opgelost.

Reacties zijn gesloten.