Eigen volk laatst

Terwijl de toeloop uit de Prachtlanden onverminderd zijn gang gaat, zijn ouderen de dupe.  Een kamer in een rusthuis wordt een luxe.  De gemeente Hechtel-Eksel eist een borg van 25.000 euro voor een rusthuiskamer of een hypotheek op de woning, voor zover de rusthuisgast over onroerende eigendom beschikt.  Naar verluidt zou de maatregel een ontradend effect hebben.  Men wil immers misbruik tegen gaan.  Arme mensen moeten geweerd worden, vindt het OCMW.

“Voor ons is het een zekerheid die wij hebben ingebouwd omdat anders de gemeenschap opdraait voor de kosten.”

Komen we terug naar de zgn. ‘vluchtelingen’.  Als we nu hetzelfde systeem zouden toepassen, met dezelfde motivatie, ontradend  en ter voorkoming van misbruik van gemeenschapsgelden.  Elke asieleiser moet een waarborg deponeren op de bankrekening van het importministerie… hoeveel zouden er dan nog komen aanschuiven aan de jackpot-kassa?

HBVL

 

2 gedachten over “Eigen volk laatst

  1. Jaja, het is zoals de doktoors altijd zeggen onder mekaar: in een oud lijf zit nog veel geld.
    Wat die ‘vluchtelingen’ betreft: iemand ‘De afspraak’ gezien gisteren, met de piepjonge Mo-‘journalist’ Pieter Stockmans? Zelden zo’n kinderlijk naieve linkse mens bezig gehoord. Hij volgde een moslimgezin vanuit Syrie tot in B, en verwondert zich waarom zij duizenden euro’s moesten betalen aan smokkelaars en Turkse maffia, terwijl hijzelf maar 150 euro moest betalen voor de vlieger, voor dezelfde reis. Dat die moslims allemaal weigeren om hun paspoort te tonen bij de incheckbalie, en daarom niet mogen inschepen, is hem zelfs nog nooit opgevallen. Vlg hem is Europa het enige nog leefbare continent ter wereld. Zo iemand wordt dus betaald door Mo (Knack?)

Reacties zijn gesloten.