Eens moet de bevolkingsgroei op aarde een halt toegeroepen worden

Vroeger had men wat je noemt een natuurlijke selectie van de soort.  Je had natuurrampen, oorlogen, epidemieën, ziektes waarvoor nog geen inentingen uitgevonden werden, gebrek aan hygiëne.  Het “goede doel” beperkte zich tot de parochie, die communiekleding voor arme gelovigen voorzag, zilverpapier voor de nieuwe school die pater-missionaris wou bouwen in de brousse en collectes in de kerk voor de melaatsen of een of andere ver-van-ons-bed ziekte.  Kortom, de groei van de wereldbevolking werd af en toe behoorlijk teruggedrongen.

Iedereen moet tegenwoordig gered worden, kindersterfte uitgeroeid, ziektes uitgestorven.  Oorlogen worden precisie-oefeningen.   Het enige nuttige wat de moderne wereld naar de Prachtlanden gebracht heeft zijn voorbehoedsmiddelen.  En die willen ze niet.

1804: 1 miljard
1927 (123 jaar later): 2 miljard
1960 (33 jaar later): 3 miljard
1975 (15 jaar later): 4 miljard
1987 (12 jaar later): 5 miljard
1999 (12 jaar later): 6 miljard
2011 (12 jaar later): 7 miljard

Dus blijft de bevolking toenemen.  Ooit is het verzadigingspunt bereikt.  Tenzij we allemaal verplicht bij het bereiken van het einde onzer productiviteitsleeftijd – niet te verwarren met voortplantingsleeftijd – moeten zelfmoord plegen.   Bij de ene is dat al wat vroeger dan bij de andere.

Ga naar https://twitter.com/aronstrandberg voor illustratief beeldmateriaal.  Wij hebben geprobeerd die te laden, maar het wil niet lukken.

FVE

4 gedachten over “Eens moet de bevolkingsgroei op aarde een halt toegeroepen worden

  1. Als we al de idioten , oorlogzuchtigen en niksnutten die op de wereld rondlopen zouden uitroeien , dan leven we terug in het aardsparadijs . Ik denk dat we de selectie moeten starten met ………..vervolgens …………en tenslotte de ………
    We kunnen dan opnieuw kinnekes maken a volonte !

  2. Geen nood, we hebben nu de islam en hun vriendjes Obama, EU, VN en Erdogan, die zullen wel binnenkort voor een wereldoorlog zorgen. Ondertussen worden we royaal voorzien door immigratie van allerlei ziektes, al dan niet resistent en die wel zullen uitgroeien tot epidemieën.

  3. Hoezo bevolkingsgroei? Met al die homohuwelijken en homo singles die zich niet willen binden omdat anders al die andere ‘mannen’ aan hun neus zouden voorbijgaan. Levenssituaties die zeer worden aangemoedigd, die als paddenstoelen uit de grond rijzen. Heeft de natuur haar wetten over boord gegooid? Komt daar dan toch groei uit?

Reacties zijn gesloten.