Eén van ons

Eén van ons

Historische hoorzitting in het Europees Parlement

Lees hoe er getracht werd de hoorzitting te ‘sturen’, m.a.w. het zwijgen op te leggen door een selectie van parlementairen en commissieleden het woord te geven.

  • “Ons verzoek is eenvoudig, precies en in overeenstemming met de Europese wetgeving. Wij vragen om het opnemen van een ethische clausule in de financiële reglementering van de EU die uitdrukkelijk elke vorm van vernietiging van menselijke embryo’s uitsluit”.
  • Woordvoerder Puppinck maakte daarom nog eens duidelijk dat het niet aan de Europese Commissie is om te beoordelen of het initiatief politiek opportuun is. Indien men het mechanisme van participatieve democratie in de EU wenst te respecteren, zoals vastgelegd in het Verdrag van Lissabon, dan heeft de Europese Commissie de verplichting om op het burgerinitiatief te reageren met een volwaardige wetgevingsproces naar de wensen van Eén van Ons.

Lees hier verder…

en ook bij European Dignity Watch

Wij hebben getracht de bijhorende video te laden, maar we kunnen die zelfs niet bekijken.  Blijkbaar ontbreekt ons de nodige plug-in.  Moest een lezer weten hoe en waar we die kunnen vinden, dan zouden wij dat graag vernemen.

FVE

 

 

2 gedachten over “Eén van ons

  1. Alhoewel ik niet akkoord ga met het initiatief, ondersteun ik elke actie die de EU kan verzwakken.

Reacties zijn gesloten.