Een signaal tegen intoleratie

camera_cartoon_CA01P021De Evangelische kerk in het Rijnland heeft als thema van haar lentetentoonstelling 2015 in het Haus der Begegnung (Huis der ontmoeting) in Bad Godesberg “Weltsichten“, de werken van Bonner ‘kunstenaar’ Peter Tutzauer met “het openen van interculturele en interreligieuse dimensies” en “een signaal tegen intolerantie en religieus fanatisme”.
In het raam van ‘weg met ons’ wil Iedereen  tegenwoordig intercultureel en interreligieus zijn: de vernissage had dus succes.  Wat dacht u van een muurhoge afbeelding van een boeddha die eruit ziet als een startende raket, met als verduidelijkende titel in het Duits, Engels en Arabisch: “Alle goden zijn gelijk.”

Peter Tutzauer: 'Unbekannter Künstler', Öl auf Leinwand, 100 x 150 cm, 2015. Foto: privat
Het lijkt wel alsof de Evangelische Kerk reclame maakt voor de boerka. Bij de ingang prijkt een olieverfschilderij met een vioolspelende mensensoort verstopt in een hemelsblauwe boerka.  Naar verluidt zou het om een vrouw gaan.  Dit moet een “oproep voor toleratie” voorstellen.  Voor welke tolerantie werd er niets bij verteld: voor de vrouwenverachtende ideologie van de islam waarbij de vrouw liefst onzichtbaar moet blijven of voor de muziek, die in de islam haram is?

De ‘kunstenaar’ heeft zich verdiept in alle religies en hij noemt religieuze onverdraagzaamheid “de gesel der mensheid”.  Vrede op aarde, is zijn motto.  Waarom dat niet lukt is niet duidelijk.  De tentoonstelling moet leiden tot een discussie over religie, een eenzijdige discussie want elke kritiek aan het adres van de islam wordt vastberaden geweerd wegens – u raadt het – intolerantie!
De drie monotheïstische religies, christendom, jodendom en islam moeten zich beraden.  Correctie: de christenen en de joden moeten zich beraden over de islam, hoe ze de moslims beter kunnen dienen.

Wie in de buurt is, gewoon even binnenglippen.  Je krijgt de afbeelding van de burka-violiste gratis voor niks als postkaart aan de ingang.  Je doet er nadien mee wat je wilt, maar onthou de leidraad van de ‘kunstenaar’: “alle goden zijn gelijk, alle goden zijn menselijk, alle goden zijn goddelijk.”

Ze moeten daar in Bad Godesberg niet schrikken als er eerstdaags een bomaanslag gepleegd wordt.  Dit is pure provocatie aan het adres van de moslims.  Blasfemie van het ergste soort.  Tolerantie heeft ook zijn grenzen.

FT

3 gedachten over “Een signaal tegen intoleratie

  1. Niet alle goden zijn gelijk ! Ik geef de voorkeur aan een god die water in wijn kan veranderen

  2. Moslims die muziek maken is haram. Dat de Evangelische Kerk maar oppast voor represailles, want zo tolerant zijn die echte moslims nu ook weer niet…
    De Evangelische Kirchentag is ook weer voorbij, de hoogmis voor extreemlinks in D, met 95.000 bezoekers vlg de organisatoren, allen klonen van het germaanse oerkoppel.

  3. Vol ontzetting zie ik dat de vioolspeelster met ontblote handen en armen optreedt. Volgens de sharia moeten armen en handen, afgehakt worden.

Reacties zijn gesloten.