Een school in opbouw stortte in…

… de heksenjacht kan beginnen

Een geschiedenis van de heksenvervolgingen | Historiek
https://historiek.net/geschiedenis-heksenvervolgingen/70104/

Gisteravond werd de stellingbouwer van de ingestorte school op ‘t Zuid van Antwerpen door de media voor de camera gevraagd naar de verantwoordelijkheid. Hij uitte duidelijk zijn verontwaardiging over de tendentieuze berichtgeving als zou de stelling niet veilig geweest zijn en het gebouw in zijn val meegetrokken hebben. Iets wat hij in alle toonaarden ontkende. “Je moet niet slim zijn om te weten dat het andersom is. Wat zou zo’n stelling een stevig gebouw kunnen omtrekken??… “

Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”

In de wereld van de komediespelers en touwtrekkers is hij als een verfrissende regenvlaag na een zwoel-hete dag. Zonder enig voorbehoud of schaamte uitte hij zijn trouw aan het Vlaams Belang (2015). Benieuwd of dit geen staartje krijgt…

1 gedachte op “Een school in opbouw stortte in…

 1. Van belang bij deze ramp zijn de volgende elementen :
  1. Wie is de aannemer ?
  2. Wie zijn de (onder)aannemers ?
  3. Wat staat er in het aannemingscontract ? Wie heeft dit allemaal getekend ?
  4. Wie is de architect ?
  5. Wie is de veiligheidscoördinator ?
  https://www.ocb.be/veiligheidscoordinatie.html
  met citaat : “OCB is niet enkel actief met veiligheidscoördinatie op particuliere bouwwerven. Ook grote bouwwerven hebben geen geheimen voor onze veiligheidscoördinatoren. Houdt er zich meer dan 1 aannemer bezig met de werken, dan dient er een veiligheidscoördinator te worden aangesteld door de bouwheer….” (=einde citaat).
  Wie heeft deze aangesteld. Vooral de rol van deze laatste dient uitgeklaard te worden. Gewoonlijk neemt men de goedkoopste, met alle gevolgen van dien.
  6. Wie was verantwoordelijk bij de bouwheren (Stedelijk en GO onderwijs) voor de opvolging van de werf ? En bij de bevoegde inspectiediensten, wetende dat :
  https://www.tijd.be/ondernemen/bouw/inspectie-legt-dagelijks-vijf-onveilige-bouwwerven-stil/9939076.html
  7. Hoe zit het met de verzekeringen ?
  In het licht van al de voormelde elementen(=niet beperkende opsomming), geeft het gelul over de stelling dan ook blijk van een tergende kwade trouw. Bij manier van spreken stonden de msm roofdieren al te dansen op de lijken van de slachtoffers, en dit om een “politieke vijand” te kunnen afmaken.

Reacties zijn gesloten.