“Een problematische vaststelling”

We blijven allemaal op ons eigen eilandje zitten.

Twee jongeren op drie hebben geen allochtone vrienden
Onze samenleving wordt steeds diverser, maar dat blijkt niet uit de vriendschappen die jongeren sluiten. Twee op de drie Vlamingen tussen de 18 en de 34 jaar tellen geen ­allochtonen ­onder hun ­beste vrienden. Een problematische vaststelling, vindt socioloog Dirk Jacobs. ‘We leven in gescheiden werelden en weten niet wat er bij elkaar leeft.’  Lees meer over  ‘de problematische vaststelling’.

En zelfs in de beruchte San Quentin gevangenis ‘trekken ze een lijn’.  Bij het verluchten zitten de blanke bajesgasten hier, de latino’s daar, de negers ginder, indianen op een ander eilandje.

 

6 gedachten over ““Een problematische vaststelling”

  1. Het probleem is niet dat er 2 op 3 jonge Vlamingen geen allochtone vrienden(sic) hebben, maar wel dat 1 op 3 deze wel hebben.
    Als men bij een hond slaapt krijgt men immers zijn luizen.
    Deze 1 op 3 vormen dan ook een potentiële massa om te collaboreren met het reeds ingevoerde paard van Troje.
    Dit is het echte probleem en gevaar.
    Voor de rest maken dergelijke onderzoeken deel uit van de psychologische oorlogsvoering en intellectuele terreur om de autochtonen op alle mogelijke manieren op te zadelen met schuld- en minderwaardigheidscomplexen.
    Over hoeveel franstaligen er bevriend zijn met een “sale flamin” worden er natuurlijk geen onderzoeken gedaan.

  2. Natuurlijk leven we gescheiden. De bevolking vroeg nooit die vervreemding.
    Mijn dochter was in haar schooltijd bevriend met een Marokkaans meisje.
    Ze werd uitgehuwelijkt op 18 jaar,draagt sindsdien een kopvod en mag van haar man niet meer buiten. Moeilijk dus om bevriend te blijven. Kleindochter van 7 jaar heeft nu Tunesisch vriendinnetje. Op verjaardagsfeestje was ze aanwezig. Dat kind stelde de vraag of er in de snoepjes geen gelatine zat want dat mag ze niet eten. dan gaat ze in de hel branden enz. Ze zal niet meer op een verjaardagsfeestje uitgenodigd worden. Zo simpel is dat.

  3. We wisten zelfs niet wat er bij Guy Van de Sande en professor Frank. P van de Universiteit Antwerpen leefde. Was dat even schrikken zeg.
    Maar het is nu stil rond die twee . Om in de actualiteit te blijven hadden ze tot de Kerk moeten behoren.

      • Ja, een gemeenteraadslid uit Essen kreeg in de krant, met naam en toenaam, een kwart bladzijde publiciteit. Hij had de Afghaan van de nachtwinkel een rammeling gegeven omdat die zijn dochtertje had bepoteld.
        Hij zal zich zeker de oude vaststelling, uit de tijd toen de ouden zongen, hebben herinnerd: een man die niet in staat wordt gesteld om zichzelf en zijn sibbe te verdedigen is geen man.

        Zelf heb ik de slechte gewoonte om mij ver te houden van nachtwinkels en van kappers die op zondag open zijn maar vrijdags gesloten.
        Ik zou het hem durven aanraden, zeker voor wat zijn kroost betreft.

  4. Of de situatie in Duitsland hetzelfde is?
    In ieder geval mogen moslims in Duitsland, omdat de islam tot Duitsland behoort, alles; Alleen niet tegen Israël protesteren. Gisteren herdachten ze de Al-Quds dag en hielden een kleine demonstratie om de bezetting van Oost-Jeruzalem in 1967 te herdenken.
    Zoals bij niet gewenste demonstraties gebruikelijk is, werd een tegenbetoging georganiseerd. De voortrekster Charlotte Knoblauch ging nog een stapje verder en vorderde de beperking van de grondrechten voor moslims, met een verbod op dergelijke betogingen.
    Volgens de media hebben 600 moslims gedemonstreerd, waren er 500 tegen betogers en de fractie van de 640 politie beambten was de sterkste.

Reacties zijn gesloten.