“Een probleem op de werkvloer”

Al weken vliegen de argumenten pro en contra over-en-weer. Zijn migranten nu een last of zegen voor de economie? Jan Denys, al jarenlang arbeidsmarktdeskundige bij Randstad, roept op tot voorzichtigheid.

Natuurlijk, Amerika werd gebouwd dankzij migranten. De vraag is of we vandaag in Europa ook voordeel doen met de grote toestroom aan migranten die op ons afkomen.
Jan Denys stelde in Trends dat we een verschil moeten maken tussen economische vluchtelingen en humanitaire vluchtelingen. Wat vandaag naar onze regio komt afgezakt zijn volgens hem asielzoekers oftewel humanitaire vluchtelingen. Die blijken veel minder een meerwaarde voor onze economie.

Het boegbeeld van Randstad is dan ook sceptisch: “Bijna niemand van de asielzoekers kent Nederlands. En zelfs hun Engels is vaak zeer beperkt, om niet te zeggen onbestaande. Dat is een probleem op de werkvloer.”  Lees verder…

2 gedachten over ““Een probleem op de werkvloer”

  1. werkvloer ? Die komen niet om te werken maar voor het ontvangen van een leefloon en daar moet ge geen Engels voor kennen , enkel hun eigen taal is voldoende een woordje van dank in het Nederlands is voldoende om de harten van de Gutmenschen te doen smelten . Danke U welle , volgende maande ziet U mij terugge.

Reacties zijn gesloten.