Een postzegel…

Gerelateerde afbeelding

Herbert Hofer, voorzitter van de Oostenrijkse Vrijheidspartij, de FPÖ, maakt duidelijk hoe krankzinnig de maatregelen zijn die onze regeringen nemen om ‘s werelds CO2-uitstoot terug te dringen.

Hij vindt de bescherming van het milieu en het klimaat belangrijk – wie niet? – maar laten we redelijk blijven. 30% ‘s werelds CO2 komt uit China, 15% uit de VSA, 7% uit Indië en 8% uit heel de EU. Heel het verkeer in de EU veroorzaakt 1%. De Oostenrijkse uitstoot = 0.2%, het Oostenrijkse verkeer 0.06%.

Om het u te schetsen neemt hij het voorbeeld van een woning van 80m2, met 2 slaapkamers, living, keuken, badkamer, wc, hall. Plaatsvervangende oppervlakte voor heel de CO2-uitstoot wereldwijd. Dat wat Oostenrijk uitstoot zou dan zo groot zijn als een postzegel. Een postzegel. En dat wil de Oostenrijkse regering aanpakken… geen slaapkamer, zelfs niet het kleinste kamertje, maar een oppervlakte ter grootte van een postzegel. Terwijl de EUropese auto-industrie kapot gemaakt wordt, zullen er in China méér auto’s gebouwd worden, die voor nog meer CO2 zullen zorgen. Begrijpe wie kan!

Het gaat om een fragment (1:02:21) uit zijn nieuwjaarstoespraak. Hij heeft het over de hetze, de mediastorm, de beschuldigingen, de dagelijkse beledigingen, de nieuwe regering met groen, de schulden-, immigratie-, EU-politiek en de milieu/klimaatwaanzin. En hij herhaalt dat hij trots is voorzitter te mogen zijn van een rechtse partij. Zonder complexen. Zeer aanbevolen voor wie Duits begrijpt. Perfect herkenbare situatie.

De diesel is tot vijand nr. 1 verklaard: