Een hospitaalverzekering is van geen nut in Saoedi-Arabië

Een maquette van de super-de-luxe-universiteit voor vrouwen Princess Noura Bint AbdulRahman in Riad met moderne Saoedi’s, die helemaal voor vrouwenemancipatie te vinden zijn.

Een studente aan de universiteit voor vrouwen van Riad kreeg op de campus een hartinfarct.  De opgeroepen artsen konden haar niet helpen omdat de ‘veiligheidsagenten’ hen tegen hielden.  Pas na twee uur palaveren mochten ze haar ter hulp ‘snellen’.  Wat te laat was.  Ze stierf enkele uren later in het kantoor van de vice-rector (vrouwelijk).

De veiligheidsagenten hebben volgens het boekje gehandeld: een ongesluierde, dus niet correct geklede vrouw niet mag benaderd worden door mannen die geen directe familie zijn.

Geen uitzonderingen in zandbakkenland.  Meisjes en vrouwen moeten dikwijls tevergeefs wachten op medische hulp omdat de wet van Allah – de goedertierende, de vreedzame, de liefdevolle – dit verbiedt.  De meeste noodartsen en eerste-hulpdiensten worden immers bemand door mannen.  Logisch vermits vrouwen niet mogen autorijden.

Shortnews

2 gedachten over “Een hospitaalverzekering is van geen nut in Saoedi-Arabië

  1. In een vorige reactie , Unicef manipuleert , had ik het over “wilden” . Hier is weer zo’,n typisch voorbeeld . Een vrouw sterft omwille van een religie . Een hele tijd geleden , in dat zelfde land , werden meisjes levend verbrand toen hun school in lichtelaaien stond . De hulpdiensten mochten niet ingrijpen omwille van een paar regeltjes uit hunne plezante Koran. Dat volk , dat land durven wij beschaafd noemen Erger , als zo een , naar geld stinkende olie-paljas een westers land , met al zijn beschaving en mensenrechten van dit en dat , bezoek dan leggen ze de rode loper uit en kussen die sjeik zen tenen en likken zijn gat ! Zonder hun olie liepen ze nog achter hun geiten en ezels

Reacties zijn gesloten.