Een discotheek zonder lawaai

De bronafbeelding bekijkenDe vooruitgang kent geen grenzen.  Wie heeft er nog zijn lief (en latere echtgenote) leren kennen nadat je haar ten dans uitgenodigd had?  Eens dicht tegen je gilet trekken of uitpakken met je beste danskunstjes…  Ach…  In de huidige tijd zoek je een vriendin (… waar is ons “lief” gebleven?… op het internet, heb je een virtuele kennissenkring… en beweeg  je je als een slangenmens in je eentje… als in een trance… op muziek die niemand om je heen hoort of stoort

Dansen op muziek die slechts in jouw hoofd aanwezig is?  Geen misselijk makende bassen, slechts het geluid van ijsblokjes, het verschuiven van een stoel, gesprekken zonder dat je stembanden aangerand worden… Het kàn in Dubai.

In Mr. Miyagi’s (Aziatisch) restaurant-café in het Media One Hotel wordt elke dinsdag een stilte-avond georganiseerd voor danslustigen.  Iedereen danst op zijn eigen muziekje die via een koptelefoon je oren en ritmegevoel bereikt. (…)

Iedereen?  Tja.  Wat men tegenwoordig dansen noemt… geen tango, geen wals, geen quickstep, geen jive, chachacha of rumba.  Gewoon lekker rondhossen met vrije armbewegingen.  Voorzie vooraf een goede deo.

Nog een pluspunt aan het Media One Hotel: één verdieping werd speciaal en uitsluitend voorzien voor vrouwen.