Een christen mag niet voor de AfD stemmen…

Kardinal Marx versucht vor den heutigen Wahlen, die Stimmabgabe für patriotische Parteien als "unchristlich" zu brandmarken. Foto: ACBahn / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)Toen wij vernamen dat de Duitse kardinaal Reinhard Marx (!) zijn schaapkes vermanend waarschuwde “Een christen mag zijn stem niemand geven die haat verspreidt of racisme predikt, die uitsluit en een vriend/vijand-schema propagandeert”  én, eraan toevoegend om duidelijk te maken dat hij de AfD bedoelde, “dat de CSU (voor wie zondag niet kon gestemd worden) hem ‘op zijn minst geïrriteerd had'”, moesten wij even terugdenken aan de kerkleiders in het land b die meenden zich met de politiek te moeten bemoeien.

In lang vervlogen tijden werden de brave katholieke arbeiders in Aalst door sommige geestelijken met hel en verdoemenis bedreigd als ze op de lijst van priester Daens zouden stemmen. Kardinaal Mercier verklaarde ooit zonder blikken of blozen dat de Walen een volk waren om te heersen en de Vlamingen een volk om te dienen. Dezelfde Mercier, die het Nederlands ongeschikt vond voor hoger onderwijs, want ‘een taal voor keuterboeren’.  En nog een andere Belgische bisschop maakte misbruik van zijn kerkelijk ambt door te verklaren dat het “een zware zonde” was voor de Volksunie te stemmen. En dat was in de tijd dat de Volksunie nog een fatsoenlijke Vlaams-nationalistische partij was.

Denken we ook even aan de laffe houding van de belgische kerk toen in de donkere repressieperiode huizen werden geplunderd, duizenden onschuldige Vlamingen werden opgesloten, Vlaamse vrouwen kaalgeschoren en verkracht door gepeupel met een tricolore armband en tientallen Vlamingen werden geëxecuteerd. De kerkleiders keken hooghartig de andere kant op.

Eind jaren ’60 kwamen daar nog het kerkelijke verzet tegen ‘Leuven Vlaams’ bij en in 2002 het wegsturen van pastoor Jos Verstraeten te Wezembeek-Oppem.  Denken we ook even terug aan de steun voor illegalen, aan het geven van kerkasiel aan moslims die de christenen verafschuwen…

Van de predikanten der hedendaagse Gutmenschenreligie, bewaar ons Heer.

FVE

 

6 gedachten over “Een christen mag niet voor de AfD stemmen…

 1. Wat kan men van Reinhard Marx verwachten :
  http://www.tagesspiegel.de/politik/deutschland/kapital-und-kirche-bischof-marx-predigt-karl-marx/1828850.html
  met citaat :
  “Bischof Marx predigt Karl Marx
  Müssen wir Abbitte bei Karl Marx leisten? Weil wir ihn zu früh auf den Müll geworfen haben? Der das fragt, heißt auch Marx: Reinhard Marx. Er ist Erzbischof von München und radikaler Kapitalismuskritker. Dennoch: Er predigt nicht die Revolution, sondern Reformen. “”(=einde citaat)
  Over wie Karl Marx werkelijk was en zijn familiebanden met de Rothschilds :
  http://henrymakow.com/2015/04/Karl-Marx-Was-Rothschilds-Third-Cousin%20.html
  Dat kardinaal Marx dit allemaal niet weet is onmogelijk. Het gevolg is dan ook dat hij totaal ongeloofwaardig is als “Kapitalismuskritker” waarvoor hij dan Karl Marx gebruikt.
  Nog een rol van Reinhard Marx als begeleider van de Paus :
  http://info.kopp-verlag.de/nachrichten/papst-vor-der-eu-europa-soll-gastfreundlicher-werden.html
  met citaat :
  “Begleitet wird der Papst auf seiner Mission vom ungarischen Kardinal Peter Erdö, dem Vorsitzenden des Rates der Europäischen Bischofskonferenz, sowie vom deutschen Kardinal Reinhard Marx, dem Erzbischof von München und Freising.”(=einde citaat).
  Nog een uitspraak van Reinhard Marx :
  https://derhonigmannsagt.wordpress.com/tag/kardinal-reinhard-marx/
  met citaat :
  “Bereits Anfang September hatte der Vorsitzende der Deutschen Bischofskonferenz, Kardinal Reinhard Marx, gefordert, Deutschland dürfe keine „Insel des Wohlstands werden“. (ho)
  https://jungefreiheit.de/kultur/gesellschaft/2015/bischof-deutsche-sollen-sich-asylbewerbern-anpassen/
  (=einde citaat).
  Nog een exploot van de kardinaal :
  http://www.rnz.de/politik/hintergrund_artikel,-Kardinal-Reinhard-Marx-Ich-bete-fuer-Frau-Merkel-_arid,167372.html#null
  met citaat :
  “Für den Kurs, den Sie beschreiben, steht Angela Merkel. Wie groß ist Ihr Respekt vor der Haltung der Kanzlerin in der Flüchtlingskrise?
  Ich habe höchsten Respekt vor Frau Merkel und ihrer Politik, ihrem Mut und ihrer Bereitschaft, in dieser schwierigen Situation Verantwortung zu übernehmen. Sie handelt nicht blauäugig, sondern durchdacht. Politik bedeutet eben, nicht nur einfach Stimmungen zu folgen, sondern Zielen und Prinzipien.
  Beten Sie dafür, dass Angela Merkel bei ihrem Kurs bleibt?
  Ich bete für alle unsere Politiker. Seit der Zeit der ersten Christen gehört es dazu, dass wir für diejenigen beten, die uns regieren.”(=einde citaat)
  Zoals men kan lezen is Reinhard Marx dus op verschillende fronten actief om oorlog te voeren tegen onze westerse beschaving.
  Het gaat hier dan ook om regelrecht verraad.
  Een kerk die ook in Vlaanderen de Vlamingen verraden heeft sinds 1815, en die mee aan de basis ligt van de ramp van 1830.
  Een kerk die ook binnen de eigen rangen Vlaamse gezinde geestelijken vervolgde.
  (of laf in de steek liet zoals Dom Modest van Assche ).
  Met een dergelijk kerk heeft men geen vijanden meer nodig!!

 2. Nee , mag absoluut niet , hij moet zich voor de leeuwen laten werpen en bovendien God en zijn aardse leiders nog bedanken als zijn hoofd wordt afgesneden , of verkracht , aangerand , gefolterd enz enz …..

 3. Men vergeet hier nog de duizenden oostfronters, die door het ophitsen van de clerus destijds om te gaan vechten tegen het “goddeloos communisme” die na hun terugkeer door dezelfde laffe clerus de rug werden toegekeerd.

 4. De toenmalige hulpbisschop van Brugge, Desmedt, ijverde weliswaar voor de splitsing van de Unif Leuven maar riep wel vanop de kansel dat stemmen voor de VU een doodzonde was. Hoewel die uitspraak op verontwaardiging binnen de Vlaamse Beweging werd onthaald, zou ik ze nu visionair durven noemen: stemmen op de VU bleek achteraf, dood zonde.

  De kerkleiding liet het tijdens de repressie nog maar eens afweten. Vele kleine priesters echter niet, zomin als paters. Ik denk aan de paters Dominicanen van de Ploegstraat, aan de paters Trappisten van Westmalle en anderen.
  Langs de andere kant waren er ook priesters die zich geroepen voelden om de communie te weigeren aan Oostfronters.

  • @ Anna,

   kleine rechtzetting: Mgr. Desmedt was de bisschop en niet de hulpbisschop van Brugge.
   Juist is dat hij vanop de kansel liet weten dat stemmen voor de VU ‘n doodzonde was. Maar eerlijkheidshalve moet ook worden gezegd dat hij achteraf heeft toegegeven dat deze uitspraak van hem een vergissing was…

 5. Was de uiteindelijke verontschuldiging van bisschop De Smedt ingegeven door wroeging, of door de mogelijke negatieve weerslag op het zakencijfer van de brouwerij DE SMEDT, waarvan de Mgr. familie was!!!
  Het gaat hier in feite om de brouwerij “Op-ale” gelegen in Opwijk, zoals deze brouwerij toen in de volksmond werd genoemd in de streek.
  Iedereen in de streek kende de weg naar “den Op-ale” als er iets moest geregeld worden met “den bisschop”.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Brouwerij_De_Smedt
  Nog ter info = Mgr De Smedt speelde ook een belangrijke rol bij het 2de Vaticaans Concilie!!!

Reacties zijn gesloten.