Edelweiss is racistisch

In Luzern hebben leraars de leerlingen verboden een ‘edelweisshemd‘ te dragen omdat het ‘provocatief, discriminerend en racistisch’ is.  Het verbod kwam er na een ruzie tussen Albanische en Zwitserse leerlingen.  De Albaniërs provoceerden met de dubbele adelaar, waarop de Zwitsers de handschoen opnamen en beantwoordden met het edelweiss-hemd.  Dus verbood de schoolleiding kleding met ‘symbooluitdrukking’.

Na protest door SVP-politici werd het verbod ingetrokken.  Het bewijst nog maar eens hoe diep de weg-met-ons-cultuur doorgedrongen is.  24MinonLine

FT

7 gedachten over “Edelweiss is racistisch

 1. Als wij in Oostenrijk verblijven drink in daar gewoonlijk een (alcoholvrij) bier genaamd Edelweiss. het ziet er naar uit dat ik er dit jaar slecht voorsta dan. Ik stel voor dat de sossen ook geen rode roos meer in hun logo plaatsen. Iedereen gelijk voor immigratie dictatorhiaat.

 2. Het Georg-Eckert-Instituut dat zich bezig houdt met het INTERNATIONAAL bestuderen van geografische- en geschiedkundige schoolboeken is in zijn studie tot een verschrikkelijke vaststelling gekomen.
  Migratie wordt in die schoolboeken fundamenteel als een crisis- en conflictsituatie voorgesteld. En iets dergelijks kan natuurlijk niet en moet veranderd worden, onmiddellijk. Migratie moet harmonisch en vrij van crisis voorgesteld worden. Uit ervaring is gebleken dat mensen daarvan houden, van migreren, dat eigenlijk het liefste doen. Sedert eeuwen hebben de volkeren zich alleen maar wederzijds welkom geheten En al die goede gevoelens waarop migratie stoelt moeten voortaan in de schoolboeken hun neerslag vinden.
  Het Georg-Eckert-Instituut zal daar INTERNATIONAAL op toezien.

 3. Met die Albanezen gaan de Zwitsers nog wat meemaken, geen volk is zo crimineel en islamitisch tegelijk. De enige goede Albanese was Moeder Theresa en die is er gaan lopen.

  • Skopje, waar ze geboren werd, ligt niet in Albanië, Frans, maar in Macedonië.

   • Al even erg. Vandaag in de kranten: ‘Museumdirecteur Macedonië stal uit eigen museum’.
    Niet dat wijzelf veel beter zijn. Vandaag in dezelfde kranten:’Schrik van Antwerpse diamantwereld zelf in cel’

 4. Vandaag was ik met mijn lichte vrachtwagen in Brussel en een vrouw kwam luidop reclameren dat ik met mijn drie Vlaamse leeuw plakkers snel uit Brussel moest verdwijnen want dat paste daar niet. ik heb deze vrouw op haar plaats proberen te zetten in het Frans en ze verschoot nogal een beetje en ze liep ten einde raad verder

  • Je bent een bijzonder moedig man. Ik kom al jaren niet meer in Brussel. En zal er ook – voor zover haalbaar – uit wegblijven.

Reacties zijn gesloten.