Ecoduct, vanzelfsprekend!

camera_cartoon_CA01P021Wat hebben de Noordse woelmuis, de hermelijn en de rugstreeppad gemeen?
Een brug.  Een natuurbrug.  Een ecoduct.  
We hebben allemaal  wel eens vrijwilligers met emmertjes aan de rand van wegen gezien, die padden verzamelen.  Padden, die op weg naar  de voortplantings- en kraamkliniek zouden kunnen doodgereden worden.  Langs autobanen worden omheiningen geplaatst om te vermijden dat het wild op het onzalige idee van een zelfmoordactie komt.

© RIJKSWATERSTAAT.

Een ecoduct echter, dat is pas nieuws.  Nederlanders zijn wat dat betreft niet te kloppen.  Rijkswaterstaat bouwt een enorm eco-aquaduct.  74 m breed wordt de ecoduct; het aquaduct 26 m breed.  En watersportliefhebbers zullen ook aan hun trekken kunnen komen want er komt een aanlegsteiger voor kano’s, zodat men in een bootje via grachten en moerasjes de overkant van de A4 kan bereiken.

En dan kan men gaan muizen tellen, hermelijn spotten en padden bespioneren.  Hopelijk zijn ze dankbaarder voor deze constructie dan de eekhoorns in Den Haag.  Daar werd in het Haagse Bos speciaal voor de populatie van 20 pluimstaarten een brug gebouwd.  Ze staat daar nu al anderhalf jaar en nog geen enkel eekhoorntje heeft er een poot op willen zetten. Eigenzinnige beesten.

© AD, Frank Janssen.

 Meer info vindt u bij hier en hier  

FT

 

1 gedachte op “Ecoduct, vanzelfsprekend!

  1. Uniek in heel Europa . Wij willen niet ! dat onze grenzen geen barriere wordt voor bepaalde woelmuizenavonturiers , verwardestruikelbaardpadden Romalijntjes en dergelijk beschermde diersoorten. Alhoewel ze niet zeldzaam zijn , noch direct met uitsterven bedreigd , hebben wij ze toch nodig , omwille van het ecologisch evenwicht ! althans volgens de Europese Verenigde Dierenliefhebbers

Reacties zijn gesloten.