ECB: wie het breed heeft, laat het breed hangen

De letters EU en BE staan voor megalomanie, voor grootheidswaanzin, voor zelfoverschatting, voor grootse plannen op kap van de burger.

EU en BE staan voor geldverkwisting, voor bemoeienissen, voor regeltjes en verboden.  Ga maar eens kijken in Frankfurt waar ze een nieuw torengebouw voor de ECB (de Europese Centrale Bank) opgericht hebben.  185 m hoog en 45 verdiepingen.  Voor 850 miljoen had het er moeten staan maar ja, zo gaat dat nu eenmaal, het gebouw bleek een klein beetje duurder uit te vallen: 350 miljoen euro.

Zo gaat dat in het Verenigd Conglomeraat der Europese Vazalstaten.  Een eurootje min of meer.  Wat maakt het uit?  Tenslotte moet het financiële rijk van Mario Draghi de passende coulissen hebben om de EU-banken te kunnen controleren.  En daarbij heeft hij hulpjes nodig: er staan 1000 vacatures open, tendens stijgend.  Zelfs die grote toren is nog te klein; er wordt uitgekeken naar meer kantoorruimtes.

De EU en Turkije, Draghi en Erdogan, veel verschillen ze niet van elkaar.  Voor beide ‘paleizen’ werden de bestemmingsplannen niet gerespecteerd; in beide gevallen werd monumentenbescherming voor bepaalde panden genegeerd.
Besparen?  Niet voor de EU.

Wie meer wil weten over de geschiedenis, macht en werkwijze van de ECB, kan deze film bekijken van de Duitse TV-zender 3Sat (in het Duits, langzaam gesproken, goed te verstaan).

FT

 

3 gedachten over “ECB: wie het breed heeft, laat het breed hangen

 1. Hoe dit allemaal gaat betaald worden, en welke catastrofe ons te wachten staat, kan men al zien in de bijgevoegde bruggetjes!!!
  De plundering van de spaarder en van de belastingbetaler door de EUSSR en de ECB is volop bezig, en het is nog maar een begin. (Gutt kijkt al mee over de schouder!!!).
  Zoals men uit de bijgevoegde teksten kan afleiden, is de toestand onhoudbaar, en zal men dan ook beroep moeten doen op “draconische maatregelen”.. die ons dan moeten leiden naar een NWO.
  Het is dus wachten tot de eerste domino valt, en de kans is groot dat dit Japan is.
  Onze maatschappij is dan ook een zinkende Titanic, waar het orkest momenteel “De goed nieuws show” speelt..!!!
  In het licht daarvan, was de betoging van gisteren gepaard gaande met enkele “verbouwingen”, dan ook een lugubere gebeurtenis. In plaats van te “pompen om niet te verzuipen” , komt het er bij de betoging op neer dat men de sluisdeuren vierkant open zet!!!
  De dag dat we met een “hyperinflatie” zitten, zoals tijdens de Weimar republiek, zal het voor zeer velen een “zwarte miserie” zijn, en er zal er, zoals voorspeld werd door Carl Friedrich von Weizsäcker in zijn boek :”De bedreigde vrede” , honger geleden worden.

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2014/11/7_Worried_About_Gold___Silver_Smash_-_This_Is_Truly_Terrifying.html

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2014/11/6_This_Will_Trigger_Collapse_%26_Shockwaves_In_Global_Markets.html

 2. En dat zijn dan de banken die met ons belastinggeld gered zijn geweest.

 3. Hebben jullie er al op gelet dat “ons onland” NIET tot dat groepje tafelzitters behoort, beste Golfbrekersfans ?
  Het zou natuurlijk degene moeten zijn die tussen Ierland & Finland zit, doch… de kleuren van de nationale vod staan VERKEERD : zwart, rood, geel. (tenzij het Merkelland twee profiteurs krijgt :-). )

Reacties zijn gesloten.