Duitsland “schafft es nicht mehr”…

Nadat Angela Merkel de rode loper uitrolde, de Grünen mee aan de regeringstafel mochten plaats nemen, belangrijke ministeries konden bezetten, leek het alsof Duitsland het Schlaraffenland voor heel de Derde Wereld geworden was. Maar stilaan wordt de goedertierendheid ingehaald door de werkelijkheid: criminaliteit, omvolking, woningentekort, femicide, verkrachtingen, dagelijkse messentrekkerijen en andere onaangenaamheden die de bio-Duitser het leven zuur én duur maken.

Parole, parole, parole… de Bundesregering wil Duitsland minder aantrekkelijk maken. Zo zouden de lieverdjes zelf hun onderkomen moeten schoonmaken en wil men illegale misdadigers uitwijzen. De nieuwsberichten en kranten staan gloeiend heet. Maar is dat ook zo? Er wordt zand in de ogen der kiezers gestrooid. Alsof daarmee het straatbeeld verandert. Al wordt dit door de poco media ‘perceptie’ genoemd. Ook in Duitsland zijn de media links geörienteerd of eerder geïndoctrineerd. Als de logica faalt, worden de traanklieren bewerkt.

Ca. een half jaar geleden verkondigde kanselier Scholz luidkeels dat er eindelijk “”im grossen Stil” uitgewezen zou moeten worden. Zou. “Wie geen blijfperspectief heeft, wie geen bescherming hoeft, moet terugkeren.” Nadat een politie-agent in Mannheim meermaals in zijn hoofd gestoken werd, vraagt men zich af wat er van deze belofte, of beter wensdroom, geworden is. De dader, Sulaiman Ataee, werd sinds 11 jaren in Duitsland “geduld”. Zijn asielaanvraag werd immers geweigerd, maar hem naar zijn thuisland deporteren, dàt kon en mocht niet om menslievende redenen.

Klik bij beide video’s op “Bekijken op YouTube”:

Het aantal uitwijzingen is inderdaad gestegen: 4791 in het eerste kwartaal 2024. Dat betekent ca. 34% méér dan in het eerste kwartaal 2023. Maar het niveau van voor de coronajaren is ver verwijderd. De lichte stijging der uitwijzingen kan men eerder als een momentopname definiëren. De “grosse Stil” van Scholz is niet bereikbaar als men de illegalen met fluwelen handschoenen uit het land wil zetten. Te weinig personeel, te weinig daadkracht bij de officiële instanties. Niet moeilijk met Grüne opperhoofden in belangrijke ministeries, zoals Annalena Baerbock op Buitenlandse Zaken, sprookjesverteller Robert Habeck op Economie en Klimaatbescherming, Cem Özdemir op Voeding en Landbouw, Lisa Paus op Gezin, Senioren, Vrouwen en Jeugd, Claudia Roth op Cultuur en Media, Steffi Lemke op Milieu, Natuurbescherming, Nucleaire Veiligheid, Verbruikersbescherming.

Keren we terug naar Scholz en de dood van de agent in Mannheim. Hij kondigde aan het strafrecht strenger te zullen maken. “Zulke daders (zoals b.g. Ataee en honderden anderen) moeten uitgewezen worden, ook als ze uit Syrië en Afghanistan stammen.” En hij heeft het zelfs over “nul-tolerantie”. Hou me tegen…

Dat doet Annalena Baerbock, die de lakens uitdeelt op Buitenlandse Zaken. Zij is – zacht uitgedrukt – verwonderd over de harde toon van coalitiecollega-SPD-kanselier Scholz. Uitwijzen naar Afghanistan? Hoe durft hij zelfs dit maar te overwegen….Het gaat toch ook over principes, nietwaar? En ze kan er logische redenen voor aanvoeren: noch Duitsland of enige andere EUropese partnerstaat onderhoudt diplomatische betrekkingen met de Taliban-regering. Immers, dit zou betekenen dat een democratisch land een islamitisch terreurregime erkent. Tja. Er bestaan wel degelijk diplomatische relaties met landen die niet uitblinken door vredebrengende menslievendheid, maar die mogen niet genoemd worden. De Duitse erfzonde…

Daarbij heeft Scholz het slechts over illegale zware criminelen gehad, niet over de grote massa illegalen, die nog niet door criminele daden opvielen en die al dan niet geduld worden in Duitsland. Volgens de overheid zou het “slechts” om zo’n 600 zware gevallen plus hun aanhang gaan. Velen van hen hebben geen Duitse pas (hoewel de Duitse regering er alles aan gedaan heeft om zoveel mogelijk Prachtlanders aan de Duitse nationaliteit te helpen) en zijn afkomstig van bv. Syrië, Afghanistan en Irak. Of zijn beruchte Tsjetsjenen. We moeten het echter niet zo ver gaan zoeken: de West-Balkanclans teisteren hele districten in steden. In Baden-Württemberg is een speciale afdeling voor gevaarlijke buitenlanders actief met het doel hen zo snel mogelijk van het grondgebied te verwijderen. Zo is er een “familie” met tien volwassenen die samen meer dan 400 criminele feiten gepleegd hebben. Maar ook daar, zelfs met hun speciale afdeling, zijn de cijfers ontnuchterend. Na één jaar slaagde de afdeling erin zegge en schrijve vierendertig (34) uitwijzingen te realiseren. Waarschijnlijk zijn ze reeds lang teruggekeerd naar het lucratieve Duitsland.

En dan is er nog de verschillende handhaving der vonnissen in de Bundesländer. Buitenlandse daders kunnen weliswaar uitgewezen worden als ze een deel van hun straf uitgezeten hebben. Minstens de helft moet meestal in Duitsland uitgezeten worden. Bij levenslang (die bv. Sulaiman Ataee boven het hoofd hangt) zou dit 15 jaar bedragen. Dat en of hij ooit gedwongen wordt naar Afghanistan terug te keren… dat gelooft niemand.

In 2023 gingen in heel de Bundesrepubliek 31.330 uitwijzingen in de mist. De eerste vijf maanden van dit jaar 7.048. Waarom? Omdat piloten weigeren op te stijgen als een uitgewezene kabaal maakt. Als optie is er dan nog een militaire of chartervlucht zonder andere passagiers. Hoeveel kost dat? Bv. een vlucht uit Berlijn naar Libanon met drie uitgewezenen en 11 agenten van de federale politie. Prijskaartje: 102.000 euro.

Laatst telde de overheid ca. 231.000 uit te wijzen illegalen op het Duitse grondgebied. 186.000 van hen worden “geduld” – ofwel wegens hun gezondheid, hun familiebanden, niet bekende identiteit ofwel over de veiligheidstoestand in hun thuisland. Saldo: ca. 45.000 die zich illegaal op het grondgebied bevinden en waarvoor nog geen verontschuldiging – een zgn. “Duldung” gevonden werd en die bijgevolg onmiddellijk het land zouden moeten verlaten. Zouden… Bv. bijna 2.200 Irakezen.

Hoe ze dat klaarspelen? Wel, zoals bij ons, door telkens weer linkse advocaten, die betaald worden door linkse organisaties, die op hun beurt gefinancierd worden met Duits belastinggeld, onder de arm te nemen die jarenlang processen voeren. Gemiddeld duurt het ca. 3 jaar eer een definitief vonnis valt. En dan kunnen de lieverdjes intussen een Duitse vrouw zwanger gemaakt hebben en dan hebben ze hier een “gezin”, waardoor hun situatie verandert.

Of… ze hebben geen papieren. U kent het riedeltje: verloren tijdens de vlucht, samen met hun masterdiploma’s en patenten. Ze weten niet meer uit welk land ze komen. Kennen hun naam niet meer. Zijn verward. Getraumatiseerd. Er is een tekort aan gesloten opvangplaatsen voor afgewezenen. Dus laat men hen lopen zolang ze niets op hun kerfstok hebben.

Probleem: het is dweilen met de kraan open. In 2023 kreeg Duitsland ca. 61.000 asielaanvragen van Turken. In dat jaar kreeg 13% der aanvragers het beschermingsstatus. Elke tweede Turk met een asielaanvraag heeft geen papieren. Uitwijzen? Wetende dat Turkije uitsluitend uitwijzingen aanvaardt met lijnvliegtuigen. Resultaat: 449 Turken werden in het eerste kwartaal van dit jaar teruggevlogen. 15.000 Turken-met-een-Turkse-pas leven onbekommerd verder in Duitsland; ze mogen er eigenlijk niet zijn… ze waren immers eigenlijk uitgewezen. Eigenlijk.

Georgië en Moldavië hebben hun wetgeving aangepast met het oog op een mogelijke toetreding tot de EU en nemen grootmoedig hun landverlaters terug. Italië lapt heel het Dublin-akkoord aan zijn laars. Dit akkoord is zo dood als een platgereden mus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.