Doorzichtige verkiezingsmanipulatie van de Nederlandse staatszender

Als de omroep een zwaar beladen film tot ‘na de verkiezingen’ uitstelt

Deze week: waarom een film over screening van verdachte vluchtelingen na de verkiezingen wordt uitgezonden. Ofwel: betwistbare omroepkeuzes in verkiezingstijd.

Zo heb je radicale terrorismebestrijders die wereldwijd hun hoofd weer om de deur steken. De mensen die de democratie willen beschermen tegen terrorisme en dan de democratie gedeeltelijk afschaffen. Hele groepen religieuze rechten ontnemen. Martelen propageren.

Tegelijk, en daar gaat dit stuk over, heb je mensen die ongemakkelijke en pijnlijke beelden buiten de campagne houden. Ook al gaat het om beelden die kiezers zéér beroeren. Beelden die de rauwe werkelijkheid van een onmachtige overheid in een onveilige wereld illustreren.

Besluiten zulke beelden pas na de verkiezingen uit te zenden, terwijl ze gepland stonden in campagnetijd, lijkt me evengoed wezensvreemd aan de liberale democratie.

Verneem meer…

3 gedachten over “Doorzichtige verkiezingsmanipulatie van de Nederlandse staatszender

  1. Het eeuwige probleem van de “politiek correcte ” media. Alles verdraaien, verfraaien, en tot slot de kijker beelden onthouden die zijn stemgedrag wel eens zouden kunnen veranderen. Waarschijnlijk in de leer geweest bij de VRT (sorry 0000) VTM, en andere “Vlaamse” zenders.

      • Inderdaad, ik kan met er rot aan ergeren. Ik kijk dus ook niet meer dan nodig.

Reacties zijn gesloten.