4 gedachten over “Doordenkertje

 1. Dit zou heel goed van toepassing kunnen zijn op de christelijke farizeeërs van het cd&v die met hen enerzijds-anderzijds ,of ik ga er vanuit dat… verhaal,niets meer te maken hebben met het christelijk geloof,nochtans vervat in hun partijnaam.
  Door steeds maar de indruk te wekken dat zij het enige christelijk alternatief zijn voor allerlei andere uitingen,slagen zij er nog steeds in,via hun deelorganisaties,de massa katholieken(die er nog steeds zijn), op hun te laten stemmen.
  De oudere generaties blijken nog steeds te geloven in de christelijke achtergrond van deze partij,deze partij die hun nochtans misbruikt heeft(arco) blijkt nog steeds in staat om bij hen het Stockholmsyndroom op te wekken .
  Zolang deze generaties niet inzien dat zij gedecimeerd worden door de bijl,ongeacht de houten steel(katholiek geloof),zal deze toestand zichzelf in stand houden.

  Vriendelijke groeten.

 2. Dit lijkt mij volkomen passend bij een partij zoals CD&V met de verwijzing naar hun onchristelijke handelswijze.
  Deze partij van;enerzijds-anderzijds of ik ga er van uit dat..,met in hun naam het begrip christelijk, zorgen er dan ook voor dat de laatste christen het licht zal uitdoen.
  Veel kiezers van de oudere generaties blijven opkomen voor deze zogenaamde christelijke partij ondanks het bedrog van hun overkoepelende en van hun
  ondergeschikte organisaties.

  De praatjesmakers van deze organisaties die,ondanks de naamverandering,de nog resterende katholieken op sleeptouw nemen zijn er nog steeds.

  Blijkbaar zijn de nog resterende kiezers gevoelig voor het Stocholmsyndroom.
  De houten steel wordt echter korter waardoor de stalen bijl steeds meer zichtbaarder zal worden.

Reacties zijn gesloten.