DM-hypocrisie

DM-hypocrisie

… dan nog geldt de bescherming die door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens gedefinieerd werd: de bescherming van de vrije meningsuiting is er niet zozeer voor de meningen die iedereen kan begrijpen en delen, maar eerst, en zelfs vooral, voor die meningen ‘who shock and disturb’.

Zo staat het in tientallen arresten van het Hof, want als er geen bescherming is voor meningen die shockeren en storen, is er voor geen enkele mening nog vrijheid.

“Die vrije meningsuiting botst op de grens wanneer ze niet langer een mening is, maar een daad wordt. ‘Brand’ roepen in een overvolle bioscoop is geen vrije meningsuiting, oproepen tot haat en geweld tegen anderen evenmin. Daaraan heeft het Vlaams Belang Charlie Hebdo zich nooit bezondigd.”

Yves Desmet in DM

Hij zou Desmet niet zijn als hij de kans niet zou grijpen om uit te halen:

“Ook nu was de extreemrechtse vleugel in Frankrijk, Vlaanderen en Nederland er als de kippen bij om een aanslag op een links blad als een islamitische oorlogsdaad te veroordelen.”

 

Wat is het dan wel, Desmet?  Een relletje, een incidentje?  … Bijna vergeten, het heeft helemaal niets met de islam te maken.

5 gedachten over “DM-hypocrisie

 1. Die desmet valt thuis in de categorie ”vuile linkse ratten”.
  Die vuiligheid zal zelfs geen hand krijgen van mij, het is een smerige moslimknuffelaar puur uit eigen belang.
  Dat pulpblaadje is nog te smerig om rotte aardappelen in te wikkelen.

  • Ik hoop maar een iets en dat is dat er ene van de vele islamitische zotten … (censuur) dan zou ik voor een keer de islam kunnen toejuichen

   • We verzoeken onze lezers zich te beperken tot verdraagzaamheid en begrip. De rest laten we over aan uw verbeeldingskracht.

    • Natuurlijk zijn wij met z’;n allen vol van verdraagzaamheid en begrip Zeker voor Yves Desmet die steeds weer , opnieuw , dag na dag “de morgen ” haalt . Wij zijn allemaal fan van die symphatieke Islaam die steeds maar het nieuws haalt met zijn goedbedoelde fratsen en kwajongens-streken , zoals “bellekentrek” In de grond zijn onze Islaaaaambroeders feitelijk toffe gasten die kunnen rekenen op onze steun , bijstand.en begrip a volonte en met de kracht van onze verbeelding ze volop knuffelen met de nodige schouderklopjes

     • Voilà se, beste Rene, Uw reactie op de “die grote foor” in Parijs is dàtgene dat bedoeld wordt in de zin zoals onze geachte Redactie het wil zien: géén aanleidingen meer om door het ex-CGKR op de vingers getikt te worden, doch wél goed verstaanbaar door…de “verstaanders”.
      De punt van een potlood hoeft NIET vlijmscherp te zijn, met een ietwat-afgeslepene kan men evengoed schrijven. 🙂

Reacties zijn gesloten.