4 gedachten over “Dit komt nooit meer terug

  1. Niet alleen de cinema’s zijn verdwenen in Antwerpen, ook verdwijnt de een na de andere winkelstraat. Winkels, die iets van kwaliteit te bieden hebben sluiten hun deuren in Antwerpen en verhuizen naar gemeenten in de omtrek. Wat rest in Groot Antwerpen zijn rommelwinkels en lege panden met uitzondering van hier en daar een overblijfseltje uit de goede tijd, eigenaars die het nog enkele jaartjes volhouden omdat ze bijna op rust gaan. Soms is een kleine opflakkering te zien zoals bv de Schuttershofstraat, maar daarvoor zijn de Carnotstraat/Gemeentestraat, Meir, Abdijstraat, Offerandestraat, Bredabaan, St. Gummarusstraat en zoveel andere reeds verdwenen.
    De 80 verdwenen cinema’s en de massa’s ervoor zijn ondertussen vervangen door 46 (officiële) moskeeën en hordes kwakkelende container-en-tententrienen.

  2. Waar is de Cinema-tijd , rijen wachtende mensen , bomvolle zalen . Ik herinner mij in cine Quellin in de Quellinstraat ,…. barstensvol , ….voor de film “Diane het meisje van het oerwoud”…. want in een vrij korte scene kon je de blote tetten van Diana bewonderen . Het cineackse ze speelden daar vele tekenfilms en verschillende journaals……en al die vuile cinemakes , die waren erg in trek bij de gepensioneerden, die waren de 18 jaar al lang voorbij …ik moest toen nog even geduld hebben ! Wat was de zedeloosheid groot …dat gaat allemaal veranderen , trouwens het is al een tijdje bezig dank zij onze zeden import. In mijn prille jeugdjaren , ik woonde in de lange dijkstraat rechtover kine Pax , ik heb daar nog het vierkant scherm geweten…Hoeveel uurtjes zou ik daar samen met mijn vader gesleten hebben…

    • Ik vergat te vermelden dat kinderen werden toegelaten alhoewel er ………..te zien waren . Ik was mijn tijd al ver vooruit ! Ik had al mijn twijfels over de Ooievaar en de bloemkool

Reacties zijn gesloten.