“Dit is geen uitnodiging tot betalen”*

*tekst boven “Dagvaarding correctionele rechtbank”

Neen, het is een dagvaarding voor de correctionele rechtbank!

Dit ging eraan vooraf op 30 mei:

…De nationalistische actiegroep Voorpost heeft gisteren op de Grote Markt in Mechelen een protestactie gehouden tegen de vergaande islamisering van de samenleving. Vorige week verzamelden enkele tientallen moslims zich op diezelfde plek om middels een gebedsoproep het einde van de ramadan te vieren. Dit mocht doorgang vinden, terwijl de bevolking juist het massaal bijeenkomen niet wordt toegestaan vanwege de afsluitingsmaatregelen van de regering door het coronavirus. Voorpost wees de Mechelaars op de voorkeursbehandeling die moslims genieten en wat hiervan de gevolgen kunnen zijn… (…)

En dit is het resultaat:

Geplukt van facebook:

Luc Vermeulen

24 december om 07:28  · Het ene kerstgeschenk is het andere niet. Deze ontving ik gisterenavond van gerechtsdeurwaarder J. V. L. uit Mechelen. De stad van burgemeester Bart Somers. De ‘weg met ons’ burgemeester. 30 mei, 4 Voorpostactivisten trekken spandoek open op de Grote Markt te Mechelen waar op dat moment de wekelijkse markt doorgaat. Tekst op de spandoek ‘stop islamisering’. Na een 15 min. een half peleton politie met aan het hoofd de ‘weg met ons burgemeester’ Bart Somers. Tijdens de actie geen enkel incident! Gevolg 7 uur eenzame opsluiting. Wij hadden nog wel een gasboete verwacht. Somers is daar bijzonder gul mee wanneer het gaat om Vlaamse manifestanten. Voorpost zal hem echter op de zenuwen werken en men haalt de grote middelen boven. Dagvaardiging voor de correctionele rechtbank. Beschuldiging: via spandoeken te hebben aangezet tot haat of geweld jegens de moslimgemeenschap. Proces 6 januari. Dag van de Drie Koningen. Voor iedereen zalig Kerstfeest gewenst.

Dit bericht van Luc kreeg intussen 164 reacties. 68 keer gedeeld. We halen er ééntje uit met tegenreactie van Luc:

Luc Vermeulen Hugo Maes Financieel steunen kan altijd en wordt uiteraard in dank aanvaard. Processen kosten altijd handenvol geld.

Rekening van vzw Voorpost BE20 9796 5418 2856 met vermelding proces Mechelen. Alvast bedankt.

1 gedachte op ““Dit is geen uitnodiging tot betalen”*

  1. Begint hier, zoals in Nederland het proces Wilders, het proces Luc Vermeulen?
    De gelijkenis is alvast groot.

Reacties zijn gesloten.