DIF

Deutsches Integrations Fernsehen, een TV-kanaal speciaal voor de vakkrachten en pensioenredders.  Dit nobele streven wordt bepleit door de koud en warm blazende CSU, de zusterpartij van Mutti Merkel in Beieren, waar hun plaatselijke Wilhelm Tell, Horst Seehofer, nochtans quasi dagelijks van zich laat spreken in zijn eenzame strijd voor de redding der identiteit der Freistaat-burgers.

Doel van dit vooralsnog niet uitgevoerde plan: de artsen, ingenieurs, professoren en vakkrachten in te lichten hoe hun jackpotland functioneert, geschiedenislessen te geven over de verloren waarden en cultuur, opdat hun integratie op rolletjes loopt.

Er is nl. geld in kas dat dit zou mogelijk maken.  Elk huishouden betaalt ca. 200 euro radio- en televisietaks per jaar, of je nu een tv of radio bezit of niet.  Achterliggende filosofie: op een of andere manier zal men wel de actualiteit raadplegen, zij het via tv, radio, computer of een slimme gsm.

1.8 miljard euro zou er in deze pot zitten en dat moet dringend een bestemming krijgen.  Gezien het groot aantal nieuwkomers, en toekomstige betalers, ligt het voor de hand dat zij moeten bediend worden, in verschillende talen uiteraard.
De CSU heeft bij monde van hun secretaris, Andreas Scheuer, de bazen van de ARD en ZDF achter hun veren gezeten om zo snel mogelijk het nieuwe tv-station “DIF” op te starten opdat dat vakkrachten zich zo snel mogelijk thuis kunnen voelen.  Euh… zich kunnen integreren.  Ze moeten naar verluidt vertrouwd gemaakt worden met de Duitse Leitkultur, met de wetgeving, de Duitse taal, cultuur, gebruiken en klederdracht.   Si non è vero…

FAZ

 

3 gedachten over “DIF

  1. Er is een Duitse grap die zegt: de regering kan het volk omwisselen als de houding van het volk de regering niet meer bevalt. De regering zag het nut van die grap in, past ze nu toe en de grap werd werkelijkheid.

  2. Een CSU-man riep vorige week al op om Bayern af te scheiden van D, in navolging van….Zij betalen immers jaarlijks €5 miljard aan de andere Länder, in het Länderfinanzausgleich-systeem.

    • @ Frans,

      en wat gaan de Amerikanen daarvan zeggen? De Proklamation Nr.2 dd 28 september 1945 van Dwight Eisenhower is nog niet begraven. De Yankees houden nog steeds de touwtjes in handen. Dwight riep dan wel de Freistaat Bayern (met wat verlies van grondgebied) terug uit maar de Beiers hadden hun voorontwerp van grondwet mooi aan de Amerikanen voor te leggen, veel vrijheid was daar niet bij. Door een door de Amerikanen geforceerde volkstemming werd de grondwet op 8 december 1946 met 70% der stemmen van kracht.

Reacties zijn gesloten.