Dienstmededeling

redactieWegens familiale omstandigheden zal u ons tot 15 juni moeten missen.  En neen, dit is geen blinde staking noch een vakbondsactie.  Binnen twee weken zien we elkaar weer.

Uw redactie.

9 gedachten over “Dienstmededeling

 1. Ook ik heb goed en slecht nieuws.
  Het goede nieuws is voor hen die me liever kwijt dan rijk zijn: ik vertrek morgen voor een maand naar Zeebrugge.
  Het slechte nieuws is voor hen die me misschien een maand zullen missen. Waarom ik zo pretentieus ben om dat te denken? Naar het voorbeeld van Frans. Die schijnt ook gemist te worden.

  • Spijtig maar Zeebrugge is vanwaar ik woon zo’n 10000 km ver , anders kwam ik je bezoeken….kun je die maand nu echt niet wat verkorten !

  • Tot op vandaag, heeft U toch (nog) niet mogen klagen over het “weertje-aan-de-kust” tegenover het “binnenland”, nietwaar Anna ?…

   • Victor,

    het weertje aan de kust is mij op het lijf geschreven. Wind, zon, strand, wolken, ‘s avonds een zilveren zee en die verdomd zuivere lucht.

    Mag ik je overigens feliciteren met jullie haven en de cruise schepen die er aanmeren: ‘t is om Antwerpen te laten blozen.

    Voor het overige denk ik: die Delta in de Nederlanden, met al zijn havens: Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam, Zeebrugge, neem Gent er nog bij plus Duinkerke en Kales, wat een machtig gegeven in de wereld. Wat een denken,inspanning en werklust van dat Schelde/Noordzee volk.

    Nog een kleine observatie vanop mijn terras op de zesde verdieping: een kerel, niet behorende tot dat Schelde/Noordzeevolk liep het strand op. Zijn houding verraadde een onbedwingbare behoefte. Dus hij zette zich neer achter een strandcabine. Kwam daar toch enkele minuten later een familie voorbij, gewapend met een windscherm op zoek naar een rustig plekje. De familie schrok zich een aap, de ontlastende vermoedelijk een bult want hij kwam, met de broek op de knieën, te voorschijn. Hij maakte zijn gat schoon met het strandzand en gebruikte nog wat ander zand om zijn handen proper te maken. Hij leerde mij dat zand niet alleen de maag schuurt, maar nog andere zaken.
    De groeten, Victor, misschien zie ik je wel eens in ‘De 4toren’ nadat ik vis kocht in de vissershaven. Ik ben herkenbaar aan mijn Antwerps accent.

 2. Jullie “fans” zullen wel twee weken geduld hebben (mag ik toch hopen ?)

 3. ik weet wel niet of dit allemaal klopt, hieronder ; maar het stemt wel tot nadenken ……..

  Had jij het zó al bekeken?!

  Eventjes ons geheugen opfrissen.

  WAT IS HEDENDAAGSE POLITIEKE LOGICA ?

  1988 : Martens VIII, met de socialisten
  1991 : Martens IX, met de socialisten,
  1992 : Dehaene I, met de socialisten,
  1995 : Dehaene II, met de socialisten,
  1999 : Verhofstadt I, met de socialisten,
  2003 : Verhofstadt II, met de socialisten,
  2007 : Verhofstadt III, met de socialisten,
  2008 : Leterme I, met de socialisten,
  2008 : Van Rompuy, met de socialisten,
  2009 : Leterme II, met de socialisten,
  2011 : Di Rupo, met de socialisten.

  De socialisten zaten ONONDERBROKEN mee in de laatste 11 federale regeringen
  en hebben in die 26 jaar “de rijken” nooit aangepakt.

  Nu is er na 26 jaar een regering zonder de “sossen” en nu verwijten deze hypocrieten dat deze regering de “rijken” niet harder aanpakt,
  terwijl deze zogenoemde “partij voor de werkende mens” dat in 26 jaar zelf NOOIT heeft gedaan.!

  Kwamen zij misschien zelf in aanmerking om meer te moeten betalen?????

  Kijk maar wat de baas van het ABV verdient!
  Maar NU is uiteraard het kot te klein en moet het land in brand! Niets liever dan het land plat leggen en iedereen opruien!

  En wat ik ook zo ontzettend degoutant vind, is dat de ‘massamedia’, TV, Radio, Kranten dat ook weten
  en er in feite, als ze hun job naar behoren zouden doen,daar dagelijks zouden moeten aan herinneren.

  Maar de platbroeken zwijgen in alle talen.

  Waarom denk ik dan, maar ik geef toe, ik ben vermoedelijk niet slim genoeg.

  MAAR BEN WEL LOGISCH en heb nog gezond verstand!!!

 4. Wie er ook even tussenuit is : zie lijst deelnemers :
  http://www.macht-steuert-wissen.de/1458/teilnehmerliste-bilderbergertreffen-2016-in-dresden/
  met citaat :
  “Kherbache, Yasmine (BEL), MP, Flemish Parliament”.
  Het werd zelfs opgemerkt in de poco media :
  http://www.gva.be/cnt/dmf20160609_02330933/kherbache-schuift-aan-bij-wereldregering
  met citaat :
  “Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache (sp.a) uit Antwerpen neemt deel aan de ontmoeting van de Bilderberg-groep. De machtigste mensen van de wereld verzamelen in Dresden. De Bilderberg-groep is omgeven met geheimzinnigheid.
  Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache (sp.a) maakt deel uit van de driekoppige Belgische vertegenwoordiging. Ook premier Charles Michel (MR) en KBC-voorzitter Thomas Leysen zijn vandaag in Dresden, waar de Bilderberg-groep samen komt. Samen met 130 wereldleiders uit de politiek, industrie, financiële wereld en media overleggen ze in het hermetisch afgesloten vijfsterrenhotel Taschenbergpaleis. “(=einde citaat).
  Ook in De Standaard een bericht :
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20160608_02329588
  met citaat :
  “Yasmine Kherbache opmerkelijke gast op Bilderbergconferentie
  08/06/2016 om 14:11 door haco
  Interessant profiel
  ‘Voor mij zal het de eerste keer zijn’, zegt Kherbache. ‘Ik weet ook niet hoe men bij mij terechtgekomen is. Kennelijk vonden ze mijn profiel interessant.’ Kherbache is behalve Vlaams Parlementslid en Antwerps SP.A-kopstuk ook gewezen kabinetschef van Elio Di Rupo (PS).
  ‘Ik hoop vooral een kritische stem te laten horen over het Europese besparingsbeleid, de handelspolitiek en de migratiepolitiek van de Europese Unie’, zegt ze. ‘Ik zal er puur uit eigen naam spreken.’”(=einde citaat).
  Ontroerend is de uitspraak dat ze niet weet hoe men bij haar terechtgekomen is!!!
  Men dient te weten dat men pas uitgenodigd wordt als men het “juiste profiel” heeft.. zo niet komt men er niet in. Yasmine(ke) zal er niet veel moeten zeggen.. maar enkel veel luisteren, en de meegegeven opdrachten uitvoeren.
  Of wat had ze nu gedacht.
  In het verleden is echter ook gebleken dat een deelname een Bilderberg treffen ook de start was van een “politieke loopbaan…..” op hoog niveau.
  Is er voor haar een rol voorzien als de” Vlaamse(sic) versie van Di Rupo…???”.
  Een zaak is wel zeker = bij een Bilderberg bijeenkomst speelt het “toeval” nooit een rol. Alles is gepland.. en de meeste beslissingen worden pas jaren nadien zichtbaar.

 5. De socio’s hebben 26 jaar eerst zich zelf bediend en van de gelegenheid gebruik gemaakt de ‘platbroeken’ van de media aan zich te binden. Zoals het oude spreekwoord zegt “omwille van het smeer likt de kat de kandeleer”. Vandaar dat de bevriende rood-groene media-medewerkers zooo goed hun job weten in te vullen en nooit of te nimmer hun bevriende politiekers lastig vallen. Voor hen is dit “hun job naar behoren doen”!

Reacties zijn gesloten.