Dialoog… het amen van de N-VA

foto van Terzake.Wie gisteravond naar Terzake gekeken heeft, zal met verbazing (?) de stelling van de N-VA over de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië genoteerd hebben.  Mark Demesmaeker blijft premier Michel bewieroken voor zijn moedige reactie over het politiegeweld en zijn oproep tot dialoog.  Moedig?

‘Na de eigen communautaire eisen steken ze nu ook Catalonië in de diepvriezer’, reageert VB voorzitter Tom Van Grieken. Ik vraag me af hoeveel plaats daar nog is.’

 

Gerolf Annemans stelde dat de onafhankelijkheidsverklaring van een afgescheurde natie voornamelijk afhangt van de internationale erkenning.  Waarop dan de vraag ten berde kwam of het land b, onder de leiding van de moedige premier Michel én met een N-VA, die zgz. supportert voor een Catalaanse afscheuring van Spanje, de onafhankelijkheid zal erkennen.  Dàt zou pas een teken van politieke moed zijn.

Even moedig als de gelauwerde premier was Mark Demesmaeker, zelfverklaarde autoriteit op gebied van onafhankelijkheidsstreven extra muros, die bij herhaald aandringen door zowel Gerolf Annemans én moderatrice Kathleen Cools – met de vraag of het land b de onafhankelijkheid zal erkennen, halsstarrig een antwoord bleef weigeren en gewoon rond de pot bleef draaien met het mantra ‘dialoog‘.

De volledige uitzending kunnen wij u vandaag nog niet aanbieden; slechts deze fragmenten zijn vrij voor publicatie.  Morgen of overmorgen moet u maar eens naar Canvas surfen.

Hoe dichter Catalonië bij onafhankelijkheid komt, hoe groter de druk op N-VA om kleur te bekennen. Hoe lang wil en kan de partij de boot nog afhouden?

 

2 gedachten over “Dialoog… het amen van de N-VA

  1. Ik heb ook de uitzending bekeken. Eerst sprak MarcDe Mesmaeker duidelijke taal ivm de onafhankelijkheid van Catalonie maar nadat hem de vraag werd gesteld hoe de NVA zou reageren sloop de angst bij hem in want den Bart had directieven gegeven om zeker het VB niet na te lopen. Het werd dus een pijnlijk ontwaken voor MDMesmaeker dat hij zijn eigen geweten moest sussen om de NVA en de Premier uit de wind te zetten. Om medelijden te hebben met deze politicus die zoals vele oudkiezers van het VB bedrogen worden terwijl ze er naar staan te kijken. Vele ogen van echte onafhankelijksstrijders zullen open gegaan zijn.
    Het zal de NVA zeker kiezers kosten.

  2. Niet enkel Demes(t)maeker blijft Michel verdedigen ook Jan Jambon deed dat verleden week. Ik vraag mij al lang niet meer af waar N-VA mee bezig is. Ik weet dat Jambon een verhaaltjesverteller is. Ik zat 6 jaar met hem (hij als schepen, ik als gemeenteraadslid) in de gemeenteraad te Brasschaat. Ook daar werd duidelijk dat hij een voorstander is van het cordon sanitair.

Reacties zijn gesloten.