Dhimmitude in Frankrijk

Wie in Frankrijk aan katholieke weldadigheidsinstellingen varkensvleesproducten wil geven, komt van een kale reis thuis. Die worden gewoon geweigerd. Geen ham, geen spek, geen gebraad, geen paté, geen worsten, geen voedingswaren waar varkensvet in verwerkt werd… Niets. Alles wat van dit uiterst nuttige beestje afkomstig is, wordt door de islambril bekeken en afgekeurd.

Schweinchen Bild kostenlos

Marine Le Pen, voorzitster van het Front National, is al van leer getrokken tegen de dhimmitude van de katholieke weldoeners. Zij vindt het onaanvaardbaar dat de Franse maatschappij en de leidinggevende politici zich steeds meer plooien naar islamitische fundamentalistische eisen.

En ze heeft nog meer op haar lever: “Als we zien dat onze eigen luchtvaartmaatschappij Air France geen varkensvlees meer serveert, als we vaststellen dat steeds meer schoolkantines varkensvlees van de menu’s schrappen, wat trouwens ook het geval is voor overheidsrestaurants, als humanitaire organisaties, zoals Secours Catholique, gratis eten weigert omdat er varkensvlees in verwerkt is, onderwerpen wij ons dan niet aan de eisen van de grootste extremisten?”

De vraag stellen is de vraag beantwoorden. Wij vragen ons af waarom de katholieke instellingen het absoluut nodig vinden een ander geloof te verdedigen en te promoten.

Misschien nemen ze de christelijke leer te letterlijk – ik bedoel dan de onnozele verwachting dat men de andere wang moet aanbieden als men al langs de ene kant een oplawaai gekregen heeft.

Niet te verwonderen dat de kerken leeglopen.

Floriaan Terbeke

Bron: Europenews.dk

1 gedachte op “Dhimmitude in Frankrijk

Reacties zijn gesloten.