Deontologische code voor rechters

Er bestaat wel degelijk een deontologische code voor rechters.  Zo mogen ze zich niet laten omkopen, mogen ze zich niet laten beïnvloeden door politieke partijen, door koninklijke belanghebbers of, wat evenzeer verboden is,  … ze mogen niet naakt zonnen. Toch niet op de werkvloer.

Een Bosnische vrouwelijke rechter uit Sarajevo – dit doet eigenlijk niets ter zake want het is evenzeer voor mannen verboden – besloot aan haar kleurreke te werken op haar bureau.  Een overbuurman (heeft die man niets anders te doen?) bespiedde haar en maakte het nieuws wereldkundig met een foto.  De vrouw was zich van geen kwaad bewust.  Ze wou zich slechts even ontspannen in het zonnetje en was voor het raam op het bureau gaan liggen.  Naakt.

https://i0.wp.com/images.dailystar-uk.co.uk/dynamic/1/photos/646000/620x/naked_judge_caught_sunbathing_nude_on_office_desk-364300.jpg?resize=496%2C330Haar werkgever voert aan dat ze het imago van het Bosnische hooggerechtshof schade heeft aangedaan met haar actie. Ze ging hier tegen in beroep maar de rechter gaf haar baas gelijk.  Als verdediging gebruikte de dame het argument dat ze niet tijdens de werkuren gezond(igd) had, dat de deur naar haar kantoor op slot was en dat ze zich had willlen opwarmen voor de vermoeiende werkdag.

Ze is wel geen rechter, maar we kregen ineens een flits van een zonnende Maggie (u weet wel), de chouchou van de media.  Zou toch een schitterende reclame zijn voor een robuuste tafel?

Daily Star