Demografische belasting

Kutprofessoren.  We hebben het er al over gehad.  Bij onze oosterburen zitten ook enkele exemplaren die wij liefst zouden zien verdwijnen als vrijwilliger voor een vlucht naar Mars.  Desnoods zetten wij bij de receptie een collectebus om hun enkele reis te helpen bekostigen.

Ene prof. Dr. Hermann Heußner, die aan de Hogeschool van Osnabrück Publiek Recht doceert, heeft zo zijn eigen professionele mening over immigratie.  Zo wil hij dat kinderloze echtparen in de toekomst het onderwijs van migranten betalen.
Hij gaat ervan uit dat de verblijfsvergunningen niet tegemoet komen aan het ‘demografisch infarct’ dat Duitsland dreigt te verlammen.  Ons land heeft immigratie nodig,  400.000 vakkrachten per jaar, oreert hij.

prof. Dr. Hermann Heußner

Maar hij stelt grenzen.  Geografische.  Ze mogen niet uit Zuid-Europa komen, zoals bv. uit Spanje omdat ze daar het land dan leegzuigen.  We hebben vakkrachten uit de derde wereld nodig, uit Ethiopië of uit vluchtelingenkampen uit Syrië en Jordanië.   Ze moeten geen IQ-test afleggen.  We sturen gewoon een filmploeg om hen duidelijk te maken wat hen hier wacht.  Zoals OCMW, sociale woningen, gratis vervoer, onderwijs, medische hulp, enz.  We leren hen het klok-lezen, want hier gebeurt alles op tijd en stond.  Ook de sociale hulp.  Er zullen wel toetsen zijn om hun punctualiteit te testen.  Als ze dat niet zien zitten, worden noch wij, noch zij gelukkig.

Om te beginnen moeten ze voor de Duitse arbeidsmarkt rijp gemaakt worden.  Duits leren, naar school gaan, diploma behalen, van voor naar achter, van links naar rechts, begeleid door sociale helpers.  Als dat niet functioneert zal Pegida vertienvoudigen.

Op de vraag wie dat gaat betalen aarzelt de professor niet: “De mensen die geen kinderen of slechts één kind hebben.  Wie geen kinderen heeft, spaart per kind per jaar ca. 4500 euro.  Noem het een demografische belasting.”

Het tegenargument dat niet iedereen voor “geen kinderen” kiest maar ongewild kinderloos blijft, kan bij de professor op geen begrip rekenen.  Het gaat de professor niet om de schuldvraag, maar wel om een financiële compensatie.  Men kan ook kinderen uit de derde wereld adopteren.
De professor veegt alle kritiek van tafel.  Een vergrijzende maatschappij is niet concurrentieel.  Huizen staan – volgens de professor – leeg.  Erfgenamen lijden daardoor winstverlies.  Invullen door immigranten is de boodschap. En hij besluit: de bevolking is slim, ze verstaat dat.

Wat zijn wij toch dom…

FT

HNA

Nvdr: Een lezer van de krant vraagt zich af of hij een vervanger-belastingbetaler moet zoeken als hij zelf wil emigreren.  Een andere maakt de berekening: 400.000 per jaar gedurende 20 jaar = 8 miljoen mensen.  Te betalen door kinderloze of één-kind-gezinnen! Nog een lezer herinnert aan een professores uit dezelfde stad als haar collega die kinderen vóór de puberteit wil vertrouwd maken met sexspeeltjes.  Lezeres Katja vraagt zich af of er een tijdslimiet aan het kinderloze statuut verbonden is.  Zij wil nl. graag haar studie afmaken.  Mag dat?   Of zouden we die landen gewoon terug moeten koloniseren? Lees de reacties onderaan het artikel bij HNA.

17 gedachten over “Demografische belasting

 1. Volgens mij hebben al die professoren door teveel flauwe kul te bestuderen zelfs het instinct tot zelfbehoud verloren.

 2. Wat een verschil met de jaren ’39, ’40, ’41, ’42, ’43 ’44… de moffen wilden toén méér “levensruimte”.
  Dààrtoe veroverden ze bijna héél Europa èn zelfs holden zij hun eigen land eveneens uit door de niet-Ariërs te vervolgen om ze via gas uit te roeien.
  Tenslotte kwamen ze tot de conclusie dat ze, door hun ijver om “zu Kämpfen für Lebensraum”… zij hun bloeiende jeugdigen bijna volledig verloren hadden… (tot grote vreugde van het Rode Leger die ongeduldig wachtten om de vrouwenbuiken in hùn veroverd gebied…wéér op te vullen met een “rusje”.)

 3. Die kerel is helemaal van de pot gerukt, ja en dan druk ik me nog zacht uit. Hebben ze in de ons omringende landen niet de problemen met migranten die wij hier hebben. Ik dacht van wel, dan hebben ze daar waarschijnlijk ook de problemen in het onderwijs met migranten die wij bij ons hebben. Kinderen van migranten zijn niet gemotiveerd om ons onderwijs te volgen, de taal deftig te leren. Een degelijke opleiding in aanloop naar een beroepsleven interesseert de meeste ook al niet. Ze zien hoe pa en ma, nonkel en tante lekker de hele dag thuis doorbrengen, en de centjes laten bezorgen door allerhande sociale vangnetten. Ze komen enkel naar hier om onze sociale voorzieningen te plunderen. Motivatie om iets bij te dragen aan onze samenleving hebben ze niet. Ik vraag mij af hoe dit soort “professoren” eigenlijk hun titel behaald hebben. Waarschijnlijk bij professoren die er net zo over denken. Ik stel voor dat de heer professor zelf een familie migranten in huis neemt. Kwestie van het goede voorbeeld te geven.

  • Hij heeft drie jongens geadopteerd, leeftijd tussen 9 en 21. Oorsprong staat er niet bij vermeld.

 4. Toeval of niet? vandaag kan u op de blog ” vroeger, via seniorennet ” een getuigenis lezen van hoe het er aan toe gaat in “gemengde scholen” De ervaringsdeskundige van dienst is Lieve, als gepensioneerde PMS medewerkster weet zij waarover zij schrijft.

   • Dank u Golfbrekers voor het bruggetje. Ik ben wel niet trots op ‘PMS-medewerkster’, omdat ik er als psycholoog helemaal alleen stond met mijn ‘racistische’ opvattingen, temidden van linkse maatschappelijk werksters, verpleegsters, migrantenwerksters en Turkse tolken. Via mijn blog kan ik me nu gelukkig een beetje wreken. Doet deugd.

    • Beste Lieve, mijn oprechte verontschuldigingen niet de juiste de juiste functie omschrijving gebruikt te hebben. In de hevigheid van de strijd was me dat helaas ontgaan. Sorry, zal het nooit meer doen.

  • Spijtig dat verantwoordelijken van alle slag hun mening alleen durven geven als ze op pensioen zijn.

   • Ik heb TIJDENS mijn loopbaan mijn aversie laten blijken jegens migrantenleerlingen, het islamonderwijs, integratieprojecten en meer van die rommel die het onderwijs overspoelde. En mijn gedacht erover stak ik niet onder stoelen of banken. Bij niemand van mijn collega’s vond ik enige steun. Gevolg: ik verzeilde in een soort ‘cordon’…

 5. Hahaha, ik heb het hier al vaker gezegd: de Duitsers zien hun moslims (want anderen willen niet komen) als surrogaat voor hun eigen kinderen die ze uit egoisme niet willen. Gemiddeld 1.4 kinderen per vrouw, daar kom je niet ver mee. Met 40% of 32 miljoen Duitsers die alleen woont ook niet. De 200e plaats op 205 landen qua kinderrijkdom is niet om over naar huis te schrijven. Ze kunnen gewoon mekaar niet eens uitstaan, de vitters. Tussen haakjes: een ‘Fachkraft’ is niet alleen een draaier bij Siemens zoals ik lees in de commentaren, maar bv ook gewoon een hulpje in het bejaardentehuis (een grote zorg voor de Duisters).

 6. Indien deze professor op de hoogte was van migrantenonderwijs, dan zou hij zulke onzin niet uitkramen. Weet hij wel hoe in het verleden alle pogingen om migranten vooruit te helpen op een fiasco uitliepen? Parels voor de Zwijnen!

  • Heb net bij een reactie van Walter het bruggetje naar jouw blog gezet.

 7. Sedert mijn carriereke als reactieschrijver bij Angeltjes en nu bij Golfbrekers , sta ik met mijn mond vol tanden , weet niet wat ik moet schrijven , het gaat mijn verstand te boven , volledig gevuld met ongeloof over dergelijk “onzin en waanzin” die uit de mond komen van een Profeetsensor ! Onze Strangers zouden reageren met Hoe kan da na , Wa is da na , veurwatte na . Het zou een hele verademing zijn als Golfbrekers een rechtzetting zou publiceren dat het artikel een vergissing betrof . Na het interview kwam men tot de vaststelling dat die man een ontsnapte betrof uit een gesloten psychiatrische instelling , die zich uitgaf voor prof Hermann Heussner

  • Tot onze spijt kunnen we niet tegemoet komen aan je wensen, René. Wij plaatsen ook altijd een bronvermelding opdat je ons niet kan verdenken van lichtzinnig geuite verdachtmakingen.

 8. Een beter argument om minstens twee kinderen in te doen heb ik nog nooit gehoord.

Reacties zijn gesloten.