Democratie op z’n Kölsch

Afbeeldingsresultaat voor kein kölsch für nazis animated gifJe moet het maar durven.  Ca. 150 cafébazen en cultuurbono’s hebben samen 200.000 bierviltjes laten drukken om de zgn. nazi’s uit hun stad te weren.  Officieel heet de actie “Kein Kölsch für Nazis”, en richt zich specifiek ‘tegen het racisme’  In werkelijkheid tegen de AfD die in Köln op 23 en 24 april een partijbijeenkomst, een tweedaagse, wil houden.

De campagne heeft doelbewust de AfD als doelwit gekozen.  Zo worden er bovendien (straat)acties gepland tijdens de AfD-partijdagen “om de ruk naar  rechts van antwoord te dienen.” 
Tot zo ver de intenties.  Ons is het niet duidelijk hoe deze actie eigenlijk moet lopen.  Moet een cafébezoeker de juiste poco partijkaart tonen als hij iets te drinken bestelt?

Eigenlijk is het eenvoudig.  Blijf weg van de Kölsch-intifada.  Hier vindt u de lijst met de deelnemers.

Dank aan Anna voor de tip.

3 gedachten over “Democratie op z’n Kölsch

  1. Duitsers zijn blijkbaar gemakkelijk te beinvloeden . In de jaren 30 was al Hitler wat de klok sloeg. Ze geloofden in dat demoon die welvaart en vrede zou brengen . Nu geloven ze ook in de toekomst , een fantastische multiculturele samenleving waar Ongelovigen , Christenen en Moslims hand in hand huppelen in de lenteweide. Hun natte droom zal eindigen zoals 72 jaar geleden .

  2. De linkse anti fascisten in Duitsland zijn de grootste fascisten van Duitsland.

Reacties zijn gesloten.