3 gedachten over “Debatclub: De vrije meningsuiting onder druk?

 1. Interessant artikel gelezen van bisschop Williamson in zijn wekelijkse Eleison Kommentare (16 september nr. 531) met als thema: de liefde voor de waarheid..

  “Voor kort stierf de Franse advocaat Bernard Jouanneau die Licra (Liga tegen racisme en antisemitisme) jarenlang ondersteunde in haar strijd tegen Prof. Robert Faurisson die voorgeworpen kreeg de waarheid over de gaskamers te ontkennen.
  Licra vervolgde eveneens aartsbisschop Lefevbre omdat hij einde jaren tachtig het waagde om voor te stellen dat moslims naar hun eigen vaderland zouden terug keren.

  In een interview met de Franse katholieke krant ‘La Croix’ zegde Jouanneau op 23.9.87 “als de gaskamers bestaan hebben was de barbarij van de Nazis zonder voorgaande. Als ze niet bestaan hebben dan hebben de joden gelogen en is het antisemitisme gerechtvaardigd. Daarover gaat het in het gaskamer debat.”
  De inschatting van Jouanneau is volkomen juist buiten het feit dat het om meer dan politiek gaat.
  Men moet er vanuit gaan dat moderne staten en individuen samen ernstig in de waarheid van de gaskamers geïnteresseerd zijn.
  Maar wat ontdekt men nu?
  Dat zeer veel staten wetten uitvaardigen die het verbieden om de officiële gaskamer versie in vraag te stellen. Doch sinds wanneer bepalen wetten wat waar en niet waar is? Zulke wetten brengen het Recht zelf in diskrediet.
  En hier hebben we het voorbeeld van een geweldig gebrek aan liefde voor de waarheid.
  Mensen die de waarheid lief hebben en genoeg van de leugen media, brengen hun tijd ook door met zoeken op het internet en dan gaat hun geloof in de officiële versie snel aan het wankelen.
  Geen wonder dat Licra hemel en aarde verzet om het internet te censureren . Internet is een aanwinst die we vastberaden moeten verdedigen al kennen we de gevaren die van internet uitgaan. We moeten het tenminste zolang verdedigen tot het Licra lukt internet onder controle te krijgen. Als het er al zou in lukken.

 2. Die debatclubavond zal slechts te bereiken zijn INDIEN men een eigen vervoermiddel heeft, zelfs voor Antwerpenaren zal het niet eenvoudig zijn op TIEN OKTOBER… Vergeten dat er véél stakingen aangekondigd zijn op dié datum ???

Reacties zijn gesloten.