De wereld is een schouwtoneel…

Oekraïne, gebroken beloftes, politieke kortzichtigheid, VSA-navelstreng, het land b, coronadictatuur, politieke vijanden die omwille van het smeer terug vriendjes worden…

In dat jaar (2014) was het uitgerekend onze laffe landgenoot Guy Verhofstadt die de directe aanleiding gaf voor deze oorlog. Met een zeer denigrerende en ronduit domme speech spuwde hij de Russen in het gezicht. Er kwam een door Europa en de VS gesteunde coup waardoor er een anti-Russische en pro-Westerse regering in het zadel geholpen werd met het idee om Oekraïne in een later stadium NAVO-lid te maken en Rusland verder in te snoeren. Wat er vandaag gebeurt, hebben we ook voor een groot stuk te danken aan deze dwaasheid...

... Als Poetin de gas- en oliekranen wat dichtdraait en andere grondstoffen schaarser maakt, zullen we weten wie zwarte sneeuw zal zien...

... Een volgend probleem is dat wij, het Westen, al ongeveer 30 jaar geen respect hebben gehad voor de gemaakte afspraken met de Russen. Tal van westerse leiders beloofden oud-Sovjetleider Michail Gorbatsjov dat de NAVO niet verder zou uitbreiden richting het Oosten. Voormalig bondskanselier Helmut Kohl en Gorbatsjov kwamen overeen dat heel Duitsland, dus ook de voormalige DDR, lid zou worden van de NAVO. Maar alle landen die bij de eenwording betrokken waren – Duitsland, Groot-Brittannië, de VS en Frankrijk – beloofden tot op het hoogste niveau dat het militaire bondgenootschap niet zou uitbreiden. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, James Baker, zei tot drie keer toe dat de NAVO “geen inch zou opschuiven”. ..

... Dan terug naar België, want onze ministers hebben wel degelijk misbruik gemaakt van de media-aandacht rond Oekraïne om wederom een schandalige en onwetenschappelijke beslissing door te duwen. Heel subtiel, wanneer iedereen keek naar Poetin, heeft de ministerraad vrijdag definitief groen licht gegeven voor de verplichte coronavaccinatie voor het zorgpersoneel...

... Ere wie ere toekomt, deze week was er een schitterend wetsvoorstel van Vlaams Belang om het CST definitief af te schaffen. (zie video onderaan) Een voorstel dat iedereen met een beetje gezond verstand zou moeten steunen zou je denken? Zeker de N-VA die al weken roept dat ze tegen het CST is? Helaas stemden alle partijen, buiten de communisten van de PVDA die zich onthielden, het voorstel weg. Zeer hypocriet vond ik het dan ook dat Bart De Wever een dag later het volgende liet optekenen: “Ik begrijp niet waarom de premier het Overlegcomité pas op 4 maart wil samenroepen om naar code geel te gaan. De trend van de cijfers is overduidelijk, zowel in binnen- als buitenland. Waarom onze gezinnen dan geen krokusweek zonder covidmaatregelen gunnen?”...

... Om (bijna) te eindigen vandaag moeten we toch eens kijken naar wat er de afgelopen week achter de coulissen is gebeurd bij onze politici.
Er is immers iets heel merkwaardigs aan de gang. Open VLD en N-VA lijken opeens de beste vriendjes te zijn geworden.
De laatste jaren konden ze elkaars bloed drinken en was het eigenlijk zielig dat ze nog samen in de Vlaamse regering zaten.
Mijn contacten bij VLD bevestigen dat er effectief gewerkt wordt aan een plan om de Groenen binnen enkele weken uit Vivaldi te wippen en N-VA binnen te loodsen.
Op deze manier hopen ze verkiezingen te kunnen vermijden. N-VA durft immers ook niet naar de kiezer omdat ze hen massaal hebben bedrogen.
Alle partijen beseffen dat Vlaams Belang vandaag een monsterscore zou behalen, dus willen ze tijd kopen.
Ze beseffen ook dat, voor hetgeen ze de volgende maanden willen doorduwen, ze niet kunnen rekenen op de Groenen want deze zijn vaak nog idealistisch en hebben soms nog wel principes.
Dit zou dan ook de reden zijn dat N-VA deze week de resolutie om het CST af te schaffen mee heeft weggestemd.
Theo Franken heeft immers terug macht geroken en wil opnieuw een ministerpost.
Als hij daarvoor een CST moet slikken, doet hij dat met veel plezier.
De magneet van de macht leidt steeds tot waanzin.
Ik dacht ooit dat deze man een ruggengraat had, maar blijkbaar niet.
Ik trek me echter op aan het feit dat steeds meer mensen deze leugenachtige politici doorzien en dat ze de volgende verkiezingen nog harder zullen geconfronteerd worden met de realiteit.
De mensen zijn niet zo dom als zij denken.
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.

Lees: “De magneet van de macht”.

1 gedachte op “De wereld is een schouwtoneel…

  1. Zoals overal ter wereld zijn de media en de zogenaamde democratische landen niet bang vaneen leugen. Wat er achter de schermen gebeurt van het conflict is een ver van onze bedshow; We weten het gewoon niet en we zullen het nooit weten omdat ze ons altijd op het verkeerde been zullen zetten. Wat we wel weten is dat de gewone burger de dupe is van het gekonkelfoesel achter de strijdlijn. Dus houd uw portemonee maar open want we zullen het betalen.

Reacties zijn gesloten.