De Verenigde Nazi’s spelen vals

In veel Arabische landen bestaat al eeuwenlang een islamitisch, traditioneel feestje wat ieder jaar opnieuw gevierd wordt rond 20 maart. Dit feestje heet “Nowruz” en duurt 13 dagen. De day of Nowruz (een soort van pakjesavond) is een grote feestdag omdat dan aan de hand van de Persische kalender het nieuwe jaar en tegelijkertijd het begin van de lente wordt ingeluid. Iedereen is op deze dag van Nowruz erg opgetogen en veel mensen kopen insha’allah cadeautjes voor elkaar.

In Iran zijn er tijdens dit feest ook zwarte mannetjes aanwezig om het feestende volk te vermaken. Dit zwarte personage heet Hajji Firuz. Hajji is een geschminkt figuur (van oorsprong Arabisch met naam Firooz) met rode lippen en gehuld in een rood glimmend pakje. Hij vermaakt de mensen in de straten en winkels met dansjes en zang (hoor wie klopt daar kinderen). Er is ook een oudere blanke, wijze, gerespecteerde man met witte baard aanwezig, zijn naam is Amoo Norooz. Hajji is de clowneske side-kick van Amoo.

arabische zwarte pietJa inderdaad u merkt het al goed op; er zijn veel overeenkomsten met onze eigen Zwarte Pieten en onze eigen oude Sint Nicolaas.

Nu kwam dit weekend het bericht naar buiten dat zelfs de Verenigde Naties een onderzoek gaan instellen of wij in Nederland sedert 1850 een racistisch kinderfeest hebben gevierd. Alle lof hiervoor aan deze volksmenners natuurlijk.
De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, wil weten of Zwarte Piet een uiting van een racistische stereotype is (geen grap!).

Opmerkelijk aan dit verhaal is dat deze zelfde Verenigde Naties in 2009 het culturele feestje Nowruz met hun eigen zwarte piet Hajji Firuz heeft vastgelegd in de UNESCO lijst van ‘immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid‘. Dit omdat dit culturele feestje onder andere de vrede bevordert en de solidariteit tussen diverse generaties. Mwah in veel islamitische landen gaat het inderdaad ‘uitstekend’ met de vrede. In Nederland echter wordt de solidariteit tussen bevolkingsgroepen telkens weer op de spits gedreven nu Quinsy Gario met zijn racismesekte een aantal jaren hardnekkig bezig zijn om een onschuldig kinderfeestje af te schaffen (of te veranderen) omwille van hun traumatische racismekronkel.

Iran heeft ook zijn eigen Quincy Gario huilneger en deze heeft net als Quincy Gario een soort van “zwarte piet is racisme” facebook huilpagina geopend.  Deze Arabische huilpagina legt het wel af qua aantal likes tegen de Nederlandse anti Pieten Facebook pagina.Tja je kan veel negatiefs over de Arabieren en moslims zeggen maar zoveel zelfhaat als wij hebben kennen zij niet.

Nu wachten wij met smart af totdat ons cultureel Sinterklaasfeestje ook vastgelegd wordt in de UNESCO lijst van cultureel erfgoed en dat de Gario sekte dan misschien wat meer respect kunnen gaan opbrengen voor de oorspronkelijke cultuur van het land waarin zij vrijwillig in zijn gaan wonen. Anders is Nederland verloren, de minderheid die het keer op keer voor de meerderheid denken te kunnen verzieken.

http://politiekincorrectblog.blogspot.be/2013/10/arabische-zwarte-piet-beschermd-in-vn.html#more

 

 

8 gedachten over “De Verenigde Nazi’s spelen vals

 1. Wij spelen niet laf
  Als we Sint Niklaas pedagogisch benaderen. Dan zien we dat dit kinderfeest in begin van de winter valt. Dat is niet zomaar, maar heeft wel een noodzakelijke en natuurlijke reden. Het wordt te koud om buiten te spelen voor de kinderen, en de winter is lang en donker. Dus tijd, om met elkaar, (elk met zijn karakter en aanleg) in een kleinere ruimte, te leren, “samen te leven”, te genieten van elkaars gezelschap, maar ook “leren” elkaar te verdragen, eigenlijk elkander “ver-te-dragen”, de lange winter door. De huiskamer wordt nu het centrum van het creatief bezig te zijn, rond en bij het licht en de warmte van de haard, zowel voor ouders en kinderen. Het maken van binnenhuisspelen door de ouders, van voddenpop, wiegje, over blokkendoos, pietjesbak, bikkels enz. dit als verrassingsgeschenk aan hun “brave” kinderen. Dit is een tijd van “gedragsvorming” via een tijd van verwachting, van verlangen, van hoop voor komst van de Sint en Piet gevolgd door de verrassing van het krijgen van het geschenk voor de kinderen. De dankbaarheid , de vreugde als de brandstof, de energie, om de lange winter “goed en wel” samen door te komen.
  Daarom IS Sint Niklaas ‘immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid’.

 2. Ze zijn helemaal van de pot gerukt, al die dwingelandij van het volkje dat hier zijn wil komt opleggen. Het wordt de HOOGSTE tijd dat men daadwerkelijk een beleid gaat voeren om het stelletje onderontwikkelde profiteurs een one way ticket naar hun zandbak te geven. Nederland waar vroeger alles kon, vrije seks, jointje roken, kleine kindjes op TV hun gedacht laten zeggen, bijna blote madammen op de walletjes, enz… Nu zijn het de “gasten” waar de Nederlanders zo tuk op waren die hen de les spellen. Het is niet 5 voor 12, maar 5 na 12. Niet alleen in Nederland maar in gans het Westen.

  • Iedereen kent de feiten en volgens mij is er maar een oplossing en dat is in Vlaanderen stemmen voor het Vlaams Blok en in Europa voor Euro sceptische partijen en zeker niet voor de NVA

   • Vlaams Blok/Belang heeft al 30 jaar de stem van mijn echtgenote en mezelf, en daar komt geen verandering in. Ter geruststelleng hé Roger.

 3. De goedheilige man wordt “Sinterklaas” genoemd of in Nederland “Sint Nicolaas” terwijl Sint-Niklaas een stad is in Oost-Vlaanderen.
  Zwarte Piet is de knecht van Sinterklaas en ziet zwart van het roet omdat hij door de schouwen kruipt om de geschenken te brengen. Een gele, zwarte, blanke of rode man die zwart van het roet ziet, wat is daar mis mee ? Belachelijk dat de VN zich hier mee bezig houdt.

  • sedert er in Europa geen problemen meer zijn? moeten ze zich toch met iets bezighouden

   • De zoveelste overwinning voor de Islam en consorten.
    En wij blijven het pikken. Zijn we mijzelf niet uitgezonderd nou zo laf?

Reacties zijn gesloten.