De verdeling van het M.O.

Sykes-Picot Agreement | Map, History, & Facts | Britannica

In mei 1916, ten tijde van de slag om Verdun, sloten Frankrijk en het G.B. een geheim akkoord, met hetwelke ze het M.O. onder elkaar verdeelden. Toen waren de gebieden van de huidige staten Syrië, Irak, Jordanië, Libanon en Israël noch onder Ottomaanse heerschappij. Vooraleer W.O.I ten einde was, verdeelden de westerse bondgenoten al het territorium.

Aan de Britse kant: de conservatieve parlementair Sir Mark Sykes, aan de Franse kant de diplomaat François Georges-Picot. Zij trokken gewoon een lijn op de kaart, van Akko aan de Mid. Zee, naar Kirkoek in het huidige Irak. Ten zuiden van die lijn werd het Brits, ten noorden Frans eigendom… euh… mandaatgebied. Initieel werd het akkoord geheim gehouden, toen het echter in 1918 bekend geraakte, kwam het tot een politieke opstand in de Arabische wereld, die droomde van onafhankelijkheid.

Sindsdien is het M.O. niet meer tot rust gekomen. ISIS zweerde de wapens niet neer te leggen tot ze “de laatste nagel in de doodskist van de Sykes-Picot-samenzwering geslagen” hadden.

https://www.britannica.com/event/Sykes-Picot-Agreement

Tekst: Sykes-Picot agreement (pdf)

1 gedachte op “De verdeling van het M.O.

  1. Betreffende de huidige ontwikkelingen in het Heilig Land moet men in gedachten houden dat Albert Pike, luciferiaan en vrijmetselaar van de 33ste graad, in zijn brief aan Giuseppe Mazzini, vrijmetselaar van de 33ste graad en de architect van de carbonaristische oorlog tegen de Pauselijke Staten, schreef dat de derde wereldoorlog een conflict ging zijn tussen de zionisten en de islamieten. Dat de huidige dreigende escalatie plaatsvindt in 2021, jaar waarin de internationale oligarchen de “Great Reset” en de “vierde industriële revolutie” proberen uit te voeren, toont aan dat grote alertheid vereist is.

    De cryptocraten proberen lang uitgewerkte plannen uit te voeren om hun “exilarch” op de Tempelberg in Jerusalem te introniseren als leider van een luciferiaans wereldsysteem. Ook de twee wereldoorlogen in de twintigste eeuw waren onderdeel van de genoemde plannen.

Reacties zijn gesloten.