De steen in de moslim schoen

Afbeeldingsresultaat voor tempelberg jodenEen terugblik:

De Joodse tempel is onlosmakelijk verbonden met de berg Moria, oftewel de Tempelberg.

De eerste permanente bewoners van die berg  waren de Jebusieten.   Zij stichtten Jeruzalem. Hun burcht bouwden zij op de berg Zion en van daaruit beheersten ze de omgeving. Het was een hoge burcht met zware muren. Zo zwaar dat de Jebusieten dachten dat hij onneembaar was. Toen de Joodse koning David met zijn leger voor de poorten verscheen, lachten ze hem dan ook uit. David liet zijn manschappen echter door de watergangen naar binnen kruipen en wist de burcht toch op hen te veroveren.

David ging in de burcht wonen en maakte Jeruzalem tot hoofdstad van zijn rijk. En wat in het kader van ‘De Derde Tempel‘ nog belangrijker is: David droeg er de verbondsark  naar binnen. Dat was een belangrijke gebeurtenis omdat de ark destijds als het heiligste voorwerp van het Jodendom gold; het was de kist waarin de tien geboden werden bewaard, het verbond dat was ingebeiteld in de twee stenen tafels die God persoonlijk aan Mozes had gegeven.

Voor Davids inname van Jeruzalem werd de ark bewaard het tabernakel. Dat was een tent, maar geen gewone; het was namelijk de tent waarin in God woonde. Op hun trektochten door de woestijn droegen de Joden het tabernakel altijd bij zich. Het was de eerste tent die zij opzetten als ze ergens aankwamen en de laatste die ze weer afbraken.  Lees meer…

Onbegrijpelijk dat de UNESCO b.g. geschiedenis gewoon uitwiste.

Dat de resolutie, die al eerder in bespreking is geweest, donderdag zou worden aangenomen, stond vooraf vast. De Arabische landen waren namelijk voor, en de vraag was dus alleen hoeveel landen er tegen zouden stemmen of zich van stemming zouden onthouden.

Israël heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om landen ervan te overtuigen de resolutie niet te steunen.

Op het laatste moment heeft het zelfs de steun ingeroepen van de Rooms-Katholieke Kerk omdat door het Unesco-besluit niet alleen Joden, maar ook christenen worden geraakt.

Het heeft allemaal niet mogen baten. Of misschien toch wel, want het aantal landen dat zich van stemming heeft onthouden, was groter dan verwacht.

En: niet één Europees land heeft vóór het besluit gestemd. En dat is voor veel Israëliërs misschien nog wel belangrijker dan dat de resolutie toch werd aangenomen. (uit: Besluit Unesco is diep antisemitisme)

VN-plan om de wereld te veranderen in een islamitische kolonie?

Toen het nieuws kwam dat UNESCO niet de verbinding erkende van het Joodse volk met de Tempelberg in Jeruzalem, wekte dat de gedachte op dat de VN het moederschip is van onrecht en radicale globale islamisering. Haar leden, waaronder het grote blok van de organisatie voor islamitische samenwerking (OIC) – de 56 islamitische naties plus “Palestina” – gelooft blijkbaar dat ze de westerse wereld willen omzetten naar een islamitische kolonie, maar zij eerst de staat Israël ten val moeten brengen. Dit doet denken aan het oude Griekenland met de suggestie van de verbannen Griekse generaal Demaratos naar Xerxes de koning van Perzië: als u wilt dat Griekenland zal vallen, moet u eerst de Spartanen vernietigen.

Als Jeruzalem in de handen van de islam valt, zal de rest van de wereld vermoedelijk ook vallen. Het besluit van de UNESCO is niet alleen onzinnig vanuit een historisch perspectief (de islam bestond zelfs niet eens op het moment van het oude Jeruzalem), maar is in principe ook een strategische zet tegen de culturele fundamenten van het westen.
Als de Verenigde Naties niet de historische aanwezigheid en de continuïteit van het Joodse volk in hun land erkennen, zijn de volgende mensen die waarschijnlijk op het menu van de UNESCO staan, de Grieken en dan de Italianen. De Turkse President Recep Tayyip Erdogan zei al zoiets vorige week.  Lees verder…

6 gedachten over “De steen in de moslim schoen

 1. Wat ben ik blij ėn gelukkig dat ik atheïst ben, geen gezeik en geen geleuter aan mijn kop, ik leef mijn leven een leven zonder geweld maar ook een leven zonder die achterlijke oorlogszuchtige bullshit.
  Gelukkig beginnen dat steeds meer burgers in te zien, nu er nog voor zorgen dat heel die islamitische smeerlapperij verboden en verdreven wordt uit onze westerse seculiere gemeenschap.

 2. Wreed manneke die Jahweh..en hij zal vele volken voor uw aangezicht hebben uitgeworpen, de Hethieten en de Girgasieten, en de Amorieten, en de Kanaänieten, de Ferezieten, de Hevieten en de Jebusieten, zeven volken…

  Niemand ontkent dat er Israëlieten in Israël woonden, niet erg veel in Galilea = haGalil = galil ha-gojim = district der heidenen, maar door de eeuwen heen hebben er -zelfs eeuwen aan een stuk- ook andere volkeren gewoond. Denk maar aan het Koninkrijk Jeruzalem, met zijn Boudewijn de Melaatse en zijn Frankische Kruis- en Hospitaal ridders.
  Maar ondanks de religieuze verbondenheid van de Israëlieten met dat Beloofde Land, leefden er vanaf Abraham (die trouwens Israël achter zich liet en terug wou van waar hij gekomen was – net zoals alle profeten Israël achter zich lieten, Jakob uitgezonderd) meer Israëlieten buiten Israël dan er binnen. Bij de val van de tweede Tempel leefden er in Rome welgeteld 1 miljoen.

  In de twaalfde eeuw maakte Rabbi Benjamin een reis om te weten waar zijn geloofsgenoten zoal verbleven. Hij heeft dit opgetekend in een boek dat bekend staat onder de naam The Itinerary of Rabbi Benjamin.
  Terwijl zijn geloofsgenoten een meer dan welstellend leven leidden in Bagdad ‘inhabited by about 100.00 jews, who enjoy peace, comfort and much honor under the governement of the great Khalif’ In de plaatsen rondom Bagdad somt hij 15.000, 10.000, 2000 enz. Israëlieten op. Babylon spant de kroon. Daar verblijven meer dan 300.000 Israëliten en ‘the principal of the jewish community is Rabbi Daniel Ben Chisdai, who bears the title of Prince of the Captivity and Lord. The Mohammedans call him Saidna Ben Daoud, noble descendant of David. The Emir al Mumenin to respect him. The jews are good scholars and very rich.

  Damascus is ook erg gezegend met Israëlieten. Ook in Racca, Mosul, Ararat enz telt hij er duizenden.
  Dit alles in schil contrast met wat hij Palestina noemt -je weet wel de naam die pas sinds het Brits mandaat bestaat- Hij somt ze op:
  Nablous: 0
  Kakun: 0
  Cesarea: 10
  Kh’par Nachum: 0
  Luz: 1
  Gran David: 0
  Jeruzalem: it contains a numerous population composed of Jacobites, Armenians, Greeks, Georgians, Franks. It contains 200 jews.
  Bet-lechem: 12
  Beth Jaderim: 3
  Ramah: 0
  Shunem: 300
  Gilb’ath Shaoul: 0
  Beth Nubi: 2
  Harama: 3
  Jaffa: 0
  Jabneh: 0
  Palmis on Asdoud: 0
  Ascalon: 200
  Serain: 1
  Tsiporre: 0
  Chebron: 0
  Tiberias: 50
  Gish: 20
  Maron: 20
  Kadesh Naphthali: 0
  Kirjathaim: 1

  Verder lezen we meermaals dat de Israëlieten en de Mohammedanen, de enige twee volkeren van de Wet zoals hij ze noemt, heel vriendschappelijk tegenover elkaar staan.

  • Dit vind ik nu het summum het van het summum. Glashelder en duidelijk, zoals de Wet het voorschrijft. Niet met met mij Likoed,je weet beter dan ik dan de islambroeders jullie bondgenoten zijn, in tegenstelling tot IK, een CHRISTEN

 3. The Weizmann – Faisal Agreement (January 1919)

  His Royal Highness the Emir FAISAL, representing and acting on behalf of the Arab Kingdom of HEJAZ, and Dr. Chaim WEIZMANN, representing and acting on behalf of the Zionist Organisation, mindful of the racial kinship and ancient bonds existing between the Arabs and the Jewish people, and realising that the surest means of working out the consummation of their national asperations, is through the closest possible collaboration in the development of the Arab State and Palestine.

  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/faisaltext.html

Reacties zijn gesloten.